Acasă Editorial Accident în stil mafiot

Accident în stil mafiot

De o bună bucată de vreme teoria conspiraţiei a devenit sport naţional. Furi cu nesimţire şi eşti prins? Nici o problemă, strigi pe la toate televiziunile că este dosar politic făcut de adversari sau de mai ştiu eu cine. Face unul accident, încep presupunerile, care de care mai imbecile. Trebuie să fie ceva „în culise”, că altfel n-are farmec…. În România, comunistă şi post-comunistă, cei ce ştiu multe şi îi pot pune în primejdie pe hoţi şi criminali, mor repede. Moartea suspectă a patronului Hexi Pharma, Dan Condrea – care a survenit într-o duminică seară, cu mai puțin de 24 de ore înainte de a fi audiat la Parchet în dosarul privind scandalul dezinfectanților diluați din spitale – a dat naștere la patru mari scenarii, din care unul va fi confirmat odată cu finalizarea anchetei procurorilor de la Parchetul General.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă moartea lui a fost ca urmare a unui accident, a sinuciderii, a unei execuții sau, dimpotrivă, a fost o înscenare. Koveşi refuza (de neînţeles) să deschidă dosar de corupţie în cazul Hexi Pharma, Iohannis încearcă pe toate căile să muşamalizeze cazul, ministrul sănătăţii trage de timp în mod nejustificat şi suspect. SRI nu a făcut nici un fel de filaj la cei implicaţi, nu a dat nici o informare. “Nu este caz de siguranţă naţională”, au zis ei. Dar au fost daţi de gol de soţia dispărutului. După ce toţi au fost daţi pe „mute”, comisii în Parlament, Parlament, SRI, Preşedinţie, etc. unii au fost daţi pe „mute” definitiv (morţii nu vorbesc, nu pot depune mărturie).

Începe să sune a acţiune de filme cu agenţi când toţi cei implicaţi într-o afacere murdară sunt eliminaţi de asasini plătiţi, ca să se muşamalizeze cazul, să îşi piardă urmele. Cu cât mai puţini în viaţă implicaţi direct în afaceri, cu atât şansele de a se ajunge la adevăraţii vinovaţi scad dramatic. S-o creadă mutu, ăsta cu accidentul cu care ne intoxică. “Accidentul” ne vorbeşte doar despre nivelul la care se ducea mită de la Hexi Pharma. Şi ne mai vorbeşte despre ceva: el a fost organizat în cel mai mafiot stil posibil, căci „mafiot” este atributul care se potriveşte cel mai bine statului român.

La un moment dat mă miram cum Dumnezeu de sunt prinşi atât de mulţi mafioţi italieni în România. Primul impuls a fost să cred că se ascund în ţara noastră, însă acuma înţeleg că, de fapt, ei au venit în România la specializare. Unul ca Dan Condrea nu se sinucide, nici nu e ucis, pentru că are “notiţe” despre clienţi. În caz că păţeşte ceva, apăreau “notiţele” cu numele clienţilor şi sumele imense date în perioada 1994-2016. Între aceşti ani s-au încasat miliarde de dolari pe dezinfectanţi diluaţi. Se nasc câteva întrebări: De ce nu a fost arestat?

Alţii fac puşcărie pentru o găină, iar ăsta fură miliarde de euro, atentează la sănătatea publică şi nu e arestat. La ce bani avea, conducea numai bolizi de lux de sute de mii euro… de ce a ales o maşină ieftină? Era zgârcit? De ce a fost ridicată maşină foarte repede de la locul “accidentului”? De ce soţia îl recunoaşte după haine? Şi nu după semne particulare? Trupul era al altei persoane? S-au mai „sinucis” Patriciu, Năstase – cu aparatul de ras şi mințea lumea că e revolver. Parcă seamănă cu accidentul Dianei în tunelul de la Paris, tot o dilemă. Cică era în drum să-și ia fiica -10 ani – de la soție… Avea rost să se sinucidă, știind că este așteptat de fiică? Parcă nu era momentul… nu se lipește, nu?

PS: Personal regret că a murit Wenher von Braun. Aş fi fost curios să aud şi părerea lui. N-ar fi stricat să cunoaştem chiar şi opiniile d-lor Ţiolkovski, Einstein, Tesla şi Oppenheimer pentru că, vedeţi d-voastră, toate se învârt în jurul raportului spaţiu – timp şi masă (masa pomului). Opiniile specialiştilor Titi Aur şi Simion Dascălu despre accident, mi se par insuficiente.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.