Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

Topul Firmelor Vâlcene 2015: Multe au fost, puţine au rămas!

Foto: Vocea ValciiEvenimentul „Topul Firmelor Vâlcea, manifestare de tradiţie a Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, a fost organizat în acest an la Teatrul Anton Pann din municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel, vineri, 9 octombrie a.c. companiile de top din Vâlcea au fost premiate, fiind recunoscute rezultatele financiare bune din anul 2014.

Preşedintele Camerei de Comerţ vâlcene, Valentin Cismaru a subliniat în discursul său că se observă un reviriment al economiei vâlcene

„Am putea spune că există un reviriment al economiei vâlcene, după ce nu mai puţin de 70 de companii din judeţ au fost prezente în topul naţional al firmelor. Este un fapt îmbucurător că Vâlcea, care în prezent se află, din păcate, pe locul 5 în regiunea Oltenia, a început să găsească un culoar prin care să-şi exploateze potenţialul, astfel încât, în viitorul apropiat, să se lupte cu judeţul Dolj din punct de vedere economic.(…)

Salutăm şi faptul că în judeţul Vâlcea există companii multinaţionale care se numără printre cele mai bune din ţară – Vilmar, Wipro sau Magneto Wheels – şi mai ales venirea pe piaţă a unor branduri cum ar fi numărul 2 din lume în industria componenetelor şi echipamentelor auto, mă refer aici la Faurecia”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ vâlcene, Valentin Cismaru.

Pe parcursul întregii seri, atmosfera a fost întreţinută de elevii talentaţi de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. Marele câştigător al topului din acest an este compania de panificaţie, Vel Pitar, care a avut în anul 2014 o cifră de afaceri de 305.238.335 lei. Vel Pitar a ajuns la un număr de 2.433 de angajaţi.

În top, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, mai regăsim şi Diana SRL, din domeniul producţiei de carne şi a produselor din carne, cu o cifră de 287.804.428 şi cu un număr de 551 angajaţi. Urmează USG, care cu 609 angajaţi, a reuşit în anul 2014 să realizeze o cifră de afaceri de 284.340.438. În acelaşi top este şi Boromir Ind SRL, care are o cifră de afaceri de 239.695.831 şi un număr de 647 de angajaţi.