Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: evz.ro

Ministrul Economiei le dă speranțe vâlcenilor: „Oltchim face parte din preocupările mele principale”

Foto: evz.roVineri, 11 deembrie, bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 25 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Bugetul instituţiei a fost votat de către parlamentarii din comisiile pentru politică economică şi cea pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, respectiv comisia economică şi cea pentru dezvoltare regională din Senat.

Prezent la audieri, ministrul Economiei, Costin Borc, a prezentat bugetul, afirmând despre una dintre cele mai mari companii din portofoliul Economiei, Oltchim Râmnicu Vâlcea, că înregistrează rezultate operaţionale pozitive, astfel că nu se află într-o situaţie catastrofală, acest lucru dând o speranţă locuitorilor judeţului nostru de redresare economică.

„Oltchim face parte din preocupările mele principale. Problemele Oltchim sunt complexe şi se află şi în atenţia Comisiei Europene. Dorinţa noastră fermă este ca, împreună cu administratorii, să găsim acele soluţii care să ducă la ieşirea din situaţia actuală”, a declarat ministrul Economiei, Costin Borc.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.