Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Finances Saveing Economy concept. Female accountant or banker use calculator.

Metode eficiente de a economisi bani în viața de zi cu zi

Cine nu-și dorește să dețină economii? În viața cotidiană, facem adesea alegeri neinspirate, care ne conduc spre cheltuieli inutile, de cele mai multe ori. Pentru a economisi, avem nevoie de mici schimbări, ce se vor dovedi a fi extrem de eficiente. Rezultatele schimbărilor cotidiene pe care le vom face se vor simți în buzunar, cu siguranță. Hai să vedem ce putem face zi de zi, astfel încât economiile să nu mai pară un vis greu realizabil.

Aplicarea regulii 50/30/20

Pentru simplitatea sa, această regulă este una dintre cele mai utilizate metode, deoarece, pe lângă economisire, vă permite să aveți mai mult control asupra cheltuielilor. Numele său provine tocmai din procentele pe care trebuie să le alocați fiecărui element: 50% pentru cheltuieli de bază, 30% pentru micile plăceri și/sau divertisment și 20% pentru economii. Nu pare greu deloc, nu-i așa?

Evitarea cheltuielilor inutile

De asemenea, aveți opțiunea de a genera economii prin practici mici pe care să le efectuați zilnic.  De exemplu, plătiți-vă datoriile și încercați să nu mai depășiți bugetul de care dispuneți. Totodată, planificați-vă cumpărăturile prin întocmirea unei liste și evitați cheltuielile inutile. Veți cumpăra doar ceea ce aveți nevoie. Știm faptul că tentațiile din marile lanțuri de magazine nu prea ne dau pace, însă trebuie să gândim rațional și să achiziționăm strictul necesar.

Comparați prețurile furnizorilor de energie, internet și credite

În era digitalizării, aveți acces din plin la internet. Vă puteți folosi de acesta pentru a compara tarifele percepute de operatorii de energie electrică, termică, internet și servicii bancare. De exemplu, pentru un credit bancar avem la dispoziție simulări online, astfel încât să știm care sunt ratele pe care le vom plăti, dar vom vedea și durata creditului.

Economii depuse într-un cont bancar

În prezent, multe bănci au instrumente financiare care vă oferă opțiunea de a depune economii. Dacă alegeți această opțiune, este recomandat să comparați condițiile oferite de instituțiile financiare și să profitați de aceste beneficii, în funcție de obiectivele pe care le aveți, cum ar fi călătoriile, cumpărarea unei mașini sau achiziționarea parfumului preferat.

Pe lângă aceste metode de economisire, puteți apela la un credit instant. Această variantă nu trebuie trecută cu vederea, întrucât poate fi o soluție bună, la un moment dat. Nu se știe niciodată în ce situații vom fi constrânși din punct de vedere financiar, iar a face credit online în rate poate fi singura soluție de a ieși triumfători atunci când avem un moment dificil în viață.