Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto economica.net

Hipermarketurile rămân deschise în week-end, doar dacă vând 51% produse achiziționate pe un ”lanț de aprovizionare”

foto economica.netCamera Deputatilor, forul decizional in privinta proiectului pentru completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, a dat votul final in comisie pe aceasta lege.

Potrivit acestui proiect de lege adoptat de Comisia de agricultura din Camera Deputatilor , hipermarketurile raman deschise in weekend, dar comerciantii, persoane juridice autorizate, au obligatia ca pentru categoriile: carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze minimum 51% din aceste produse, din „lantul scurt de aprovizionare”, exceptie facand comerciantii cu o cifra de afaceri pana la 2 milioane de euro, echivalata in lei.

Lantul scurt de aprovizionare este unul care implica relatii stranse intre producatori, procesatori si comercianti si un numar limitat de operatori economici.

Metodologia de desfasurare a actiunilor privind lantul scurt de aprovizionare care are drept scop favorizarea producatorilor romani, se aproba prin hotarare de guvern.

In acest proiect exista si o modificare care priveste etichetarea carnii proaspete si anume: trebuie indicat locul de provenienta, locul unde a fost transat animalul si daca provine de la noi din tara, iar pentru produsele procesate trebuie specificat procentul de carne provenita din Romania.

Membrii Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor au votat in unanimitate acest proiect de lege.

poza:www.economica.net