Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: hotnews.ro

Deţinătorul River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea a inaugurat azi al cincilea mall ca mărime din ţară

Foto: hotnews.roDezvoltatorul şi operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, care deţine şi River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, a inaugurat astăzi mallul ParkLake din cartierul bucureştean Titan, cu circa 165 de magazine deschise din cele peste 200 programate, restul retailerilor urmând a deschide unităţile treptat.

Portughezii, care au lucrat la acest proiect în parteneriat cu irlandezii de la Caelum Development, au reuşit să închirieze circa 95% din suprafaţa comercială de 70.000 mp disponibilă şi intenţionează să închirieze integral mallul în următoarele 3-5 luni. Spaţiile rămase goale sunt de dimensiuni mici.

ParkLake este al cincilea mall ca mărime a suprafeţei de vânzare după Băneasa Shopping City, Sun Plaza, AFI Palace Cotroceni şi Mega Mall şi al 17-lea centru comercial din Bucureşti.

Costul de dezvoltare al ParkLake a fost de 180 mil. euro, din care 83 mil. euro au fost obţinuţi de la un grup de finanţatori format din OTP Bank Ungaria, OTP Bank România şi banca austriacă Hypo Gruppe Bank. Reprezentanţii Sonae Sierra au anunţat la evenimentul de lansare a proiectului că a durat aproximativ o jumătate de an pentru atragerea finanţării.

Lucrările la proiect au durat în total doi ani şi jumătate. Construcţia a fost asigurată de compania austriacă Strabag. Reprezentanţii Sonae Sierra au anunţat că în România încă mai este loc de malluri şi că analizează noi oportunităţi de dezvoltare, pe lângă cele două proiecte din Craiova şi Ploieşti.