Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Annabella preia o rețea întreagă de magazine și se extinde în Dâmbovița

Annabella, unul dintre cei mai importanți jucători din retailul alimentar din România, preia lanțul de 12 magazine Best Market din județul Dâmbovița. Best Market este unul dintre cei mai cunoscuți retaileri din sudul țării și unul dintre cei mai puternici jucători independenţi din comerţul alimentar local.

Rețeaua Annabella va prelua magazinele retailerului dâmbovițean, ce au suprafețe cuprinse între 250 și 950 mp, urmând ca în timp să realizeze integrarea completă a acestora în brandul și modelul de business Annabella.

„Această preluare reprezintă un moment semnificativ în dezvoltarea rețelei noastre, care reconfirmă punctul de maturitate în care se află Annabella. Ne-am îndreptat atenția către Best Market, care este unul dintre cele mai cele mai cunoscute și respectate branduri din comerțul alimentar local, tocmai pentru că împărtășim o viziune comună asupra valorilor în business – Best Market este, la fel ca și Annabella, o companie antreprenorială sută la sută, cu dezvoltare organică ce nu s-a abătut de la principiile unei dezvoltări sănătoase. Ne revine o responsabilitate uriașă ca prin această achiziție să ducem mai departe aceste valori sănătoase și să dezvoltăm și mai mult, pornind de la fundament puternic care există deja”, declară Dorina Mutu, director general Annabella.

În cele 12 magazine Best Market lucrează peste 150 de angajați care vor face parte din echipa Annabella, odată cu preluarea activității.

„Annabella va depune toate eforturile pentru a le asigura o tranziție cât mai ușoară către noua organizare, și va urmări crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea individuală și profesională a tuturor angajaților, precum și integrarea cu succes a acestora în noua echipă extinsă”, completează executivul.

Preluarea activității magazinelor Best Market de către Annabella va avea loc începând cu luna iulie și se va realiza progresiv.

Un brand 100% românesc, Best Market este o afacere antreprenorială binecunoscută și respectată în regiune, care s-a dezvoltat organic de-a lungul timpului, ajungând în prezent la o rețea de 12 magazine distribuite în tot județul Dâmbovița. Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanțelor, Livorno Stores, compania care administrează lanțul de magazine, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 81,69 milioane lei și o pierdere de 2,04 milioane lei.

Reteaua de retail Annabella, afacere 100% antreprenorială și unul dintre cei mai importanți jucători locali din retailul alimentar din România, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 480,4 milioane de lei și un profit net de 20,3 milioane lei, în creștere cu 30% raportat la 2021.

Cu prezență pe piață de peste 30 de ani, rețeaua Annabella numără 100 de magazine în trei județe, Vâlcea, Argeș și Olt, cu suprafețe cuprinse între 200mp până la 2.000mp, dezvoltate pe trei concepte de retail diferite – Annabella A-Z, Annabella Zilnic si Annabella Standard – pentru a răspunde cât mai bine nevoilor fiecărei comunități în parte.

Lanțul reprezintă unul dintre principalii angajatori din județul Vâlcea, asigurând peste 1.200 de locuri de muncă. Expansiunea afacerii Annabella continuă cu dezvoltarea de parcuri comerciale de tip retail park, deschiderea de noi unități de retail, dar și cu modernizarea și eficientizarea celor existente.