Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Vieru, validat cu scandal în funcţia de consilier judeţean

Din nou scandal la Consiliul Judeţean Vâlcea, în şedinţa ordinară ce a avut loc marţi, 30 decembrie 2014. De această dată, spiritele s-au încins la punctul de pe ordinea de zi privind validarea în calitatea de consilier judeţean a drăgăşeneanului de la PDL, Gheorghe Vieru. Social-democraţii au contestat adresa înaintată de PNL către Consiliul Judeţean Vâlcea pentru validarea lui Vieru, susţinând că acea hârtie trebuia întocmită, semnată şi parafată de PDL, partidul pe listele căruia a candidat Gheorghe Vieru. Vicepreşedintele Dumitru Persu a făcut un apel în acest sens, rugându-i pe liberali şi pe pedelişti să înceteze să mai încalce legea, susţinând că aceştia şi-au făcut un obicei în a comite ilegalităţi în şedinţele Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Nu contestă nimeni că la nivel central în PNL sunt doi copreşedinţi, Blaga şi Gorghiu. Nu contestă nimeni că la nivelul judeţului Vâlcea, în structura respectivă sunt, de asemenea, doi copreşedinţi. Nu despre asta este vorba. Este vorba de respectarea listei de candidaţi şi domnul Buşu a atras atenţia că adresa trebuia făcută de PDL, pentru că în anul de graţie 2012 domnul Vieru a candidat pe lista PDL, nu pe lista PNL. Ce Dumnezeu aveţi?! De ce ocolim cu tot felul de chichiţe avocăţeşti adevărul. Şi nu am făcut decât această apreciere, că în mod greşit, PNL, care este încă în structura USL, nu trebuia să semneze adresa înaintată CJ pentru validarea domnului Vieru ca şi consilier judeţean. Acest lucru trebuia făcut, repet, de PDL, care a avut listă proprie la alegerile din 2012 şi care rămâne cu aceeaşi listă, pentru că nu a scos-o nimeni de la Tribunal sau de unde a mai fost înregistră. Nu are nimeni nimic cu domnul Vieru, dar haideţi să respectăm şi noi legea, măcar în chestiuni în care nu suntem împotriva validări lui. Pentru că ne facem un obicei prost şi într-un an şi jumătate, cât a mai rămas, mergem numai din gropi în gropi” – a spus Dumitru Persu.

În final, deşi pesediştii au creat un adevărat scandal în validarea candidaturii lui Vieru, ei au votat pentru acesta, voturile fiind în unanimitate, drăgăşeneanul reuşind să depună şi jurământul.