Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: transilvanianews.com

Vâlceni sancţionaţi pentru taximetrie la negru în urma RAZIEI poliţiei

FOTO: transilvanianews.comIeri, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi localităţile limitrofe, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice pe privind verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim taxi.

Scopul acestor acţiuni este impunerea unui climat de legalitate şi disciplină în domeniul transportului public de persoane. Astfel, au fost controlate 74 de autovehicule, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au oprit pentru control pe DN 64 –Vlădeşti, un autovehicul taxi, condus de L. Elena, de 45 de ani, cu care erau transportate persoane în regim taxi. Oamenii legii au stabilit faptul că aparatul de taxat şi lampa taxi nu erau puse în funcţiune pe poziţia „ocupat”. De asemenea, s-a stabilit că cea în cauză ar fi îmbarcat persoane din altă localitate decât cea de autorizare, iar în cadrul aceleiaşi curse a transportat 4 clienţi diferiţi, motiv pentru care conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Pentru realizarea unui grad cât mai mare de siguranţă, poliţiştii recomandă călătorilor să nu apeleze la serviciile aşa numiţilor „taximetrişti la negru”, deoarece:

• riscul producerii unei fapte antisociale (tâlhărie, agresiune, viol etc.) este mărit dat fiind faptul că nu există un dispecerat care să cunoască permanent locaţia „taximetristului”;
• autovehiculele autorizate, destinate transportului public de persoane deţin asigurare pentru persoanele şi bunurile transportate, spre deosebire de taximetriştii ,,ilegali”;
• autovehiculele autorizate efectuează inspecţia tehnică periodică la intervale de 6 luni, pe când celelalte autoturisme la 2 ani.