Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Băutura l-a băgat în gard

Marţi, 27 septembrie a.c., în jurul orei 20:40, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Astfel, s-a stabilit faptul că P. Nicolae, de 47 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea pe str. Aurelian Sacerdoţeanu din localitate un autoturism, a pierdut controlul autovehiculului, intrând într-un gard.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că acesta are o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat, sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau cu medicamente similare acestora.