Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAFIC DE PERSOANE: Peste 100 de români au fost exploataţi în străinătate!

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au descoperit că peste 100 de persoane au fost exploatate în străinătate încă din anul 2012 şi până în ziua de azi. De astfel de practici neortodoxe se ocupau membrii unei grupări infracţionale, care acţionau pe raza judeţelor Botoșani, Vrancea, Mureș, Constanța și în municipiul București. Sigur, oamenii legii au descoperit că ei racolau persoane şi din alte judeţe ale ţării, pe care le exploatau în Danemarca.

Astfel, în dimineaţa zilei de 10 martie, anchetatorii au descins în 20 de locaţii, fiind vorba de locuinţele membrilor grupului infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi recrutat peste 100 de persoane, cu o situație materială precară, cărora le-ar fi promis angajarea în locuri de muncă bine plătite în Danemarca.

Ulterior victimele ar fi fost transportate și adăpostite în Danemerca, unde, fiind lipsite de mijloace financiare, ar fi fost obligate să execute activitățile impuse de membrii grupării.

În numele victimelor, membrii grupării ar fi constituit firme fantomă, ar fi deschis conturi bancare și ar fi obținut cărți de credit, pe care le-ar fi utilizat în vederea comiterii de fraude, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000.000 de euro.

La data de 25 februarie 2015, polițiștii români, în colaborare cu autoritățile din Danemarca, au desfășurat o acțiune în urma cărora au fost arestate 20 de persoane aflate pe teritoriul Danemarcei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, înșelăciune, fraude informatice și evaziune fiscală” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.