Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Gigi Matei demontează acuzaţiile lui Romeo Rădulescu

În plină campanie electorală pentru europarlamentare, la Râmnicu Vâlcea posibilii candidaţi la primăria Râmnicului îşi ascut săbiile pentru alegerile parţiale. Deputatul Romeo Rădulescu şi primarul interimar Ion Gigi Matei îşi aruncă săgeţi otrăvite şi ambii ameninţă că totul se va decide în instanţă.

„Firma de care vorbeşte Matei nu e a mea”

Romeo Rădulescu a continuat să-l acuze pe Gigi Matei că a livrat beton la Grădina Zoologică şi la Apavil şi că încă mai livrează: „Gigi Matei a scos pe piaţă o factură a firmei Concept Invest, datată în decembrie 2013 prin care sunt acuzat că am livrat nu ştiu ce ţiglă. Îi spun din nou că nu sunt acţionar la această firmă, nu sunt acţionar acolo. În anul 2004 am vândut acţiunile mele din această firmă, acum 10 ani unor domni, Lăcraru şi Tunaru. Deci eu nu am livrat ţiglă cum a livrat el la ANL-urile din Ostroveni şi nici beton de un milion de euro către Apavil. Şi livrează şi în acest moment. Nici nu am livrat betoane la Grădina Zoologică.”

„Nu e firma lui, cum nici Vâlcea 1 nu era a lui Frâncu”

În replică, primarul interimar spune că e convins că firma Concept Invest e controlată de fostul primar: „Cu Grădina Zoologică credeam că am lămurit-o, dar văd că tot revine, rostogoleşte subiectul, probabil în lipsă de alte subiecte. În primul rând acum 3,4 ani sau când s-au făcut nu aveau nicio oprelişte legală reprezentaţii firmei Edion să ducă acolo beton. Trebuie să îi reamintesc fostului primar că gardul de la Grădina Zoologică este făcut de firma dânsului, inclusiv porţile şi confecţia metalică. E vorba de firma Extins şi despre cealaltă. Nu ştiam că s-a retras din cea de-a doua firmă, care oricum e în aceeaşi curte. S-a retras cum s-a retras şi Emilian Frâncu de la TV Vâlcea 1. E o chestiune care este des practicată. Eu am spus, am o singură firmă, Edion, pe care o ştie toată lumea. Nu am alte firme cu mama sau mai ştiu eu cine. Dacă zice că s-a retras, a pus pe altcineva în loc şi tot aia e. În plus, toate licitaţiile mari pe care le-a organizat Rădulescu au fost trucate, aranjate şi am primit de la organele în drept hârtii oficiale. Caietul de sarcini pentru Zăvoi, mă repet, e făcut în stil mafiot, poate mă aude cineva. E făcut după un catalog din Turcia, identic. Organele în drept se vor autosesiza.”

Atât Gigi Matei, cât şi Romeo Rădulescu au ameninţat că vor introduce acţiuni în instanţă împotriva celuilalt pentru calomnie.