Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul din Boişoara a fost trimis în judecată pentru furt, înşelăciune şi abuz în serviciu

PENAL. Nu mai există niciun dubiu că primarul localităţii Boişoara, Nicu Gheorghe, este unul dintre cei mai controversaţi edili din Vâlcea. Pe numele acestuia au fost făcute zeci de plângeri penale, dar cu toate acestea acţiunile cu „iz” penal ale primarului nu se opresc. Zilele trecute, mai exact în data de 16 iulie a.c., edilul conservator din Boişoara, Nicu Gheorghe, a fost trimis în judecată pentru furt, înşelăciune şi abuz în serviciu. Din câte se pare, primarul, cu ajutorul lui Vintilă Bălteanu, au înşelat nu mai puţin de 9 persoane, membre ale Obştii de Moşneni Boişoara – Găujani.

Povestea acestui dosar penal îşi are începuturile încă din anul 2003, atunci când Nicu Gheorghe, pe atunci nefiind primar, a încercat să-i păcălească pe moşnenii Obştii Boişoara – Găujani, marcând ilegal copacii de pe marginea drumului forestier, cu intenţia de a-i tăia. Aceeaşi poveste s-a repetat şi în anul 2012, când, primar fiind, Nicu Gheorghe a adus o firmă din Maramureş pentru a tăia material lemnos. Mai mult, preşedintele obştii, Nicolae Robinson – cel care se constituie şi parte vătămată în proces, ne-a mărturisit, într-un articol precedent, că moşnenii au avut pierderi de miliarde de lei vechi din cauza acţiunilor întreprinde de Nicu Gheorghe. „A câştigat o licitaţie în 2003 cu o firmă asociată din Sibiu. Ne-am trezit că, în complicitate cu un angajat al nostru, Mircea Mituţ, a luat ciocanul de marcat şi a marcat toţi copacii care se aflau la marginea drumului forestier. Am reuşit să îl oprim la timp. Acum, de când a ieşit primar a încercat iarăşi să exploateze lemnele noastre. Venise cu o firmă din Maramureş pentru a tăia din pădurile din vatra satului. Ori noi folosim aceste păduri pentru lemne de foc date membrilor obştii. Am reuşit să îl blocăm şi cu această poveste şi probabil de aceea a trecut la represalii. Blocajul în care ne-a băgat ne poate duce la sapă de lemn. Până acum am pierdut cam 25 de miliarde lei vechi” – susţine preşedinte Obştii de Moşneni Boişoara – Găujani.

Primar şi reclamagiu de meserie

Pe lângă toate acestea, primarul din Boişoara, Nicu Gheorghe, a făcut tot posibilul să blocheze activitatea Obştii. Preşedintele Nicolae Robinson spune că edilul a făcut zeci de plângeri către toate forurile de control, iar cei de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Vâlcea au fost pur şi simplu „bombardaţi” cu reclamaţii.

Plângerile depuse de primar nu i-a vizat însă doar pe şefii moşnenilor din obştea Găujani, ci cam pe toţi proprietarii de terenuri forestiere din comună. „Păi, aşa este. Nu ne-a reclamat doar pe noi. A făcut plângeri şi acţiuni în instanţă şi împotriva parohiilor care îşi făceau rezerve de lemn pentru iarnă sau aduceau lemn pentru diverse lucrări de construcţii pe lângă biserici. Avem patru biserici în comună. Una a reuşit să câştige în primă instanţă la Brezoi, celelalte trei au câştigat la Tribunalul Vâlcea” – a mai explicat Nicolae Robinson.

Judecat pentru furt, înşelăciune şi abuz în serviciu

Acum a venit timpul ca primarul Nicu Gheorghe să fie judecat pentru faptele sale, iar moşnenii au speranţe mari că plângerile lor penale împotriva acestuia vor avea un deznodământ în instanţa de judecată. Asta pentru că, în data de 16 iulie a.c., primarul din Boişoara, Nicu Gheorghe, a fost trimis în judecată de procurorii din Brezoi, dosarul său găsindu-se acum pe rolul instanţei de judecată a Judecătoriei Brezoi. Edilul este acuzat de furt, înşelăciune şi abuz în serviciu, conform articolului 228 din Noul Cod Penal. Alături de Nicu Gheorghe mai este inculpat şi Vintilă Bălteanu, iar părţile vătămate în dosar sunt: Obştea de Moşneni Boişoara – Găujani, Nicolae Popa Robinson, Zmaranda Dobriţan, Gheorghe Radu, Marcu Bălteanu, Flavius Iagăru, Pătru Iagăru, Ana Ilie, Constantin Toma şi Dumitru Popelcă.

Primarul recidivist

Aceasta nu este însă prima faptă penală a primarului din Boişoara, Nicu Gheorghe. După cum bine se ştie, pentru că speţa a fost intens mediatizată, edilul PC are averea pusă sub sechestru asigurator din data de 10 februarie 2014. Acest lucru s-a întâmplat la cinci ani după ce un argeşean a pierdut 344.000 euro într-o afacere imobiliară derulată în Piteşti între firmele primarului Nicu Gheorghe, SC NEWBIAL TRUST SRL şi SC EUROSSIB CONSTRUCT SRL, pe de o parte, şi Mircea Paşol în calitate de victimă, pe de altă parte. „Între 2009-2010 am achitat către SC Newbial Trust SRL banii pentru şase apartamente în Piteşti. În 2010 am autentificat contractul de vânzare cu reprezentantul firmei în care până în septembrie se obliga să îmi vândă aceste apartamente. La doar o lună după ce am semnat acest act s-a anulat un alt contract de vânzare cumpărare între Newbial Trust şi Eurossib Construct SRL, ultima societate fiind constructorul acestor apartamente. Pe mine nu m-au înştiinţat de acest lucru. Am aflat acest lucru mult mai târziu” – povesteşte Mircea Paşol. Cu chiu cu vai, păgubitul a reuşit ca în turul de forţă dus în diverse instanţe să obţină şi punerea sub sechestru a averii alesului din comuna vâlceană.