Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREMIERĂ LA VÂLCEA: Dr. Părăușanu, trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă

Lupta în Justiţie a mamei care a născut în ianuarie 2010 la Maternitatea Vâlcea un băieţel cu grave probleme medicale din cauza medicilor care au asistat-o la naştere, dar şi a celor care s-au ocupat de nou-născut continuă, ea înregistrând zilele trecute o mare victorie. După 6 ani de aşteptări, tergiversări şi verificări, în sfârşit dosarul familiei Părăuşanu a ajuns în instanţă, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

În data de 8 iulie 2016, pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat dosarul în care medicul ginecolog Viorel Părăușanu este trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă.

”Respinge cererile / excepţiile formulate de către persoana vătămată Părăuşanu Alexandru Mihai – prin reprezentat legal Părăuşanu Mirela Laura, precum şi de către Părăuşanu Mirela Laura în nume personal, de către inculpatul Părăuşanu Viorel şi de către partea responsabilă civilmente Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.

Respinge cererile / excepţiile formulate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor în cuprinsul memoriului nr. 38697 din 30.05.2016 referitoare la scoaterea sa din prezenta cauză, urmând ca stabilirea calităţii acestuia în proces şi a eventualelor consecinţe ce ar decurge din aceasta să fie făcute de către instanţa de judecată, cu ocazia soluţionării cauzei pe fond.

Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 29.04.2016 întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea în dosarul nr. 6539/P/2011, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpatul Părăuşanu Viorel, trimis în judecată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. (3) C. pen. cu aplic. art. 5 C. pen. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Părăuşanu Viorel. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.

Lupta din justiție a unei mame disperate

De mai bine de 6 ani de zile, femeia se luptă pentru ca cei răspunzători pentru gravele probleme medicale ale fiului său să răspundă în faţa legii. VOCEA VÂLCII a scris şi în februarie 2015 despre acest caz, semnalizând faptul că procurorii ar trebui să trimită dosarul în instanţa de judecată, iar un magistrat sau mai mulți să decidă dacă medicii pe care îi acuză Mirela Părăușanu sunt vinovați sau nu. După îndelungi demersuri juridice, declarații, audieri, plângeri, în care Mirela Părăușanu îi acuza, printre altele, pe medici de tentativă de omor a fiul său, Parchetul Județean Vâlcea stabilește prin 2 ordonanțe, una din 18 februarie 2015, iar cealaltă din 15 aprilie 2015 că “nu reiese cu certitudine că s-ar fi putut produce și, drept urmare, nu se poate reține comiterea infracțiunii de tentativă de omor”, clasând astfel cauza.

De asemenea şi în data de 15 aprilie 2015, Parchetul Judeţean i-a respins cererea Mirelei Părăuşanu, indicându-i-se că se poate adresa cu o nouă plângere judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Vâlcea, ceea ce femeia a şi făcut! În data de 20 mai 2015, Tribunalul Vâlcea a decis să admită plângerea Mirelei Părăuşanu, desfiinţând ordonanţa procurorului şi trimiţând dosarul aceluiaşi Parchet pentru completarea urmăririi penală.

De data aceasta, mama disperată a avut noroc, iar procurorii din Vâlcea au finalizat rechizitoriul, trimițându-l în judecată pe medicul Viorel Părăușanu pentru vătămare corporală din culpă.

O MAMĂ ACUZĂ: AU PREMEDITAT uciderea fiului meu la Maternitatea Vâlcea

În plângerea Mirelei Părăuşanu, depusă la Tribunalul Vâlcea, aceasta nominalizează leziunile pe care le-a prezentat fiul ei după manevrele obstetricale de la naştere. Conform acesteia, leziunile sunt următoarele: Paralizie totală de plex brahial stâng obstreticală; Sindromul Caude Bernard Horner –SLUȚIRE- ochiul stâng mai mic; Sindrom hipoton evolutiv (necesită o nouă operație la picioare) – ca urmare a comei pagina 76, 21 verso, 60; Tulburări de mers – ca urmare a sindromului hipoton; Fractură de humerus – urmare a manevrelor greșite, Anevrism de sinus Valsava – administrare fastum gel sau infecția stafilococică pagina 50; Explozie de glandă suprarenală – urmare a infecției cu stafilococ pagina 263-ȘOC SEPTIC; Stafilococ auriu – MSSA confirmat de IOMC-infectat cred că intenționat; Mâna stângă mai scurtă cu 2 cm față de normal-SLUȚIRE. Leziuni sunt confirmate de INML București, printr-un raport.

„Dacă familia mea nu ar fi intervenit eu și fiul meu eram morți din 12 ianuarie 2010”

În plângerea sa, Mirela Părăuşanu cere tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în asistența medicală, acordată atât ei cât și fiului ei, în perioada 02 – 13.01.2010. „Doctorii PĂRĂUȘANU Viorel, TOMESCU Marcel, BĂRĂRGĂNESCU Maria, MESESCU Elena și directorul Maternității Vâlcea SOICA Marian (care avea în mod cert atribuții în ceea ce ne privește și nu am reușit în 5 ani să aflu dacă a anunțat autoritățile cu privire la cazul nostru) și a celorlați participanți, bazată pe un material probatoriu just apreciat.

CER EXPRES să fie EXPERTIZATE FOTOGRAFIILE depuse de mine. Fotografii care susțin: sugrumarea copilului și faptul că nu era în incubator, nu avea branulă, nu a primit tratament și nu aveau cum să stabilească concentrația de oxigen în sânge copilul nefiind în incubator, ceea ce confirm că F.O. a copilului din secţia A.T.I. Maternitatea Vâlcea a fost FALSIFICATĂ.

Consider că refuzul organelor judiciare de a soluționa cauza, de a expertiza fotografiile, de a lămuri toate faptele, de a audia martorii care au legătură cu faptele săvârșite în perioada 02.01.2010-13.01.2010 este nelegal și se încalcă drepturile noastre statuate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, Constituția României și Codul de Procedură Penală.

În mod eronat s-a reținut faptul că medicii au decis transferul nostru la IOMC. Pentru a scăpa cu viață, fratele meu a făcut presiuni asupra medicilor PĂRĂUȘANU Viorel (care era de gardă în data de 12.01.2010) și TOMESCU Marcel (care a venit special de acasă să-mi împiedice transferul) și acesta este motivul pentru care rezultatul, pe care medicii l-au urmărit și acceptat, nu s-a produs.

În mod eronat s-a reținut că sunt vătămari doar din momentul nașterii. Vătămările din timpul nașterii sunt separate de vătămările care ar fi dus la decesul meu și al fiului meu în cele 11 zile în care am fost sechestrați în maternitate, vătămări care arată intenția personalului medical. Ducând toate vătămările în momentul nașterii se încearca denaturarea adevărului și o altă calificare a faptelor”, arată femeia în plângerea către Tribunalul Vâlcea.