Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Remaniere masivă la CSM!

Față de sezonul trecut, echipa de fotbal CSM Râmnicu Vâlcea va mai conta pe cel puțin zece fotbaliști.

„Le mulțumesc tuturor” – Dragoș Firțulescu

Dragoș Firțulescu a ajuns la final de contract și nu va mai continua la gruparea din Zăvoi. Fostul jucător al Universității Craiova spune că se va stabili la Râmnicu Vâlcea alături de familie dar că își va căuta un alt angajament. Din informațiile pe care le avem, „Firțu” va încerca să găsească un contract în străintate. „Din păcate, orice început are și un sfârșit, dramatic sau fericit. Îmi pare rău că nu voi mai continua cu această echipă, din motive personale. Le mulțumesc conducerii, colegilor, staff-ului, suporterilor și, nu în ultimul rând, prietenilor care m-au adus pe un drum bun. Eu sper să îmi găsesc ce îmi doresc. Râmnicu Vâlcea a devenit a doua mea casă. Este orașul unde vreau să mă stabilesc, alături de familia mea. Le doresc băieților să promoveze și mult noroc, pentru că fără noroc nu au nicio șansă, chiar dacă sunt jucători de valoare și au un viitor frumos. Doamne ajută și să sperăm la un viitor mai bun pentru fotbalul românesc!”, a declarat mijlocașul la despărțirea de CSM.

Franții Geantă și „Licurici” completează lista

Încă dinaiinte de terminarea sezonului trecut doi fotbaliști au fost anunțați că nu mai fac parte din planul de viitor. Călin Fildan se desparte de Viperele Albastre după un singur sezon în timp ce Kevin Trabalka nu a apucat să joace într-un meci oficial, din cauza unei accidentări. Lista plecărilor a fost completată cu Albert Voinea, Răzvan Dâlbea, Andrei Artean și Andrei Neagoe. Și căpitanul din ultimii ani, Ionuț Stoica, a decis să plece și a mers la CS Mioveni. Ultimii plecați sunt frații Bogdan și Dragoș Geantă și Alexandru Ionescu, toți aflați la final de contract. Încă nu se știe dacă la CSM se va mai întoarce sau nu Andrei Ludușan, juniorul fiind în probe la o echipă de Liga 1, ASA Târgu Mureș. În acest moment la gruparea din Zăvoi sunt mulți juniori: Cosmin Piscanu, Ionuț Marian, Robert Bratu, Claudiu Ștefan, Denis Dumitrașcu, Alex Marinoiu, Darius Preda, Iustin Reodorescu, Rareș Sporea și Andrei Marin. Lista poate să fie completată cu Vlad Muțiu, Adrian Cârstea și Alexe. O parte dintre ei o să fie, cel mai probabil, împrumutați la alte echipe. Conform regulamentului, în sezonul viitor vor evolua în teren trei juniori Under 21 și alți trei trebuie să fie pe banca de rezerve.

Cine vine în această vară?

Deocamdată, la CSM au ajuns doar câțiva fotbaliști care ar putea semna contracte. Vlad Muțiu este un portar de valoare care este sub contract cu Dinamo București și o posibilă soluție, având în vedere că în acest moment CSM are sub contract doar portari juniori după plecările lui Fildan și Geantă. A mai ajuns sub comanda lui Jerry Gane și Alexandru David, fotbalist care a evoluat la Petrolul Ploiești și FC Brașov. În fine, juniorii Alexe, adus de Adi Dulcea de la Pitești și Cârstea, de la Universitatea II Craiova, ar putea rămâne și ei în Zăvoi pentru noul sezon. Din Superligă au ajuns pentru probe golgheterul de la CS Șirineasa, Ceapă și fotbalistul de la Horezu, Marinaș. În această săptămână, însă, sunt așteptați și alți fottbaliști de valoare care să completeze lotul.

Egal cu Juventus București

Formația din Zăvoi a jucat prima partidă amicală a verii pe propriul teren, contra unei viitoare adversare din eșalonul al doilea, Juventus București. S-a terminat 1-1, după un meci în care oaspeții au fost mai periculoși. Primul gol fost marcat de bucureșteni, în minutul 65, prin Stoenac, după un șut de la marginea careului, bine plasat. Viperele Albastre au egalat prin Florian Pârvu după o execuție frumoasă, de la distanță. Oaspeții au avut mai multe ocazii de gol, printre care și două lovituri în bară. Pentru echipa noastră urmează o nouă săptămână de antrenamente care se va termina cu un meci amical de gală, în Zăvoi, contra echipei Pandurii Târgu Jiu. În meciul cu Juventus București CSM a început cu următorul unsprezece: Muțiu – David, Iordache, Cucui, Dumitrașcu, Vasile, Konyeha, Piscanu, Cârstea, Costea și Ceapă. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: Teodorescu – Samson, Bratu, Ștefan, Pârvu, Marinaș, Alexe, Georgescu, I. Marian, Ov, Mihai, Preda. Nu au putut evolua Andrei Marin și Cătălin Pârvulescu, ambii accidentați.

Program meciuri amicale ale verii:

16.06: CSM – Pandurii Tg. Jiu (ora 11.00)

20.06: CS Sirineasa – CSM (ora 18.00)

23.06: CSM – FC Hermannstadt (ora 10.30)

30.06: CSM – FC Alexandria (ora 10.30) – partida se disputa în cazul în care termenul de debut al noului campionat se va prelungi.