Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: www.evz.ro

Consulul onorific al României la San Salvador a fost asasinat

FOTO: www.evz.roAceastă crimă oribilă s-a comis în El Salvador, care se confruntă cu o recrudescenţă a violentelor. Potrivit datelor publicate de Policia Nacional Civil (PNC), între 1 ianuarie şi 13 iunie 2016 au murit 2.853 de persoane, cu 12,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador, a confirmat pentru EFE că Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuinţa sa din capitala ţării. Potrivit acestuia,”corpul victimei a fost găsit legat, cu un căluş în gură”. El, a mai adăugat că „deocamdată” nu se cunosc motivele crimei şi circumstanţele în care a avut loc şi că procurorul Unităţii Speciale pentru Omucideri se afla în continuare la locul tragediei.

Ricardo Emanuel Salume Barake era singurul reprezentant diplomatic al României în acest stat. Moartea sa, a fost confirmată de ambasada ţării noastre în Mexic, pentru Reuters.

El Salvador,cea mai mică tara situată în America Centrală este considerată una dintre cele mai violente din lume. Un indice ridicat al criminalităţii este menţinut de grupările criminale Mara Salvatrucha (MS13), Barrio 18 şi altele cu influenţa mai redusă.