Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIŞTII VÂLCENI au ajutat la prinderea unei grupări specializată în înşelăciuni şi spălare de bani. 17 persoane sunt cercetate

Astăzi, 28 noiembrie a.c., procurorii DIICOT Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat un număr de 10 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 — 2014, doi suspecți au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecții, în calitate de asociați/administratori sau împuterniciți în cadrul mai multor societăși comerciale, au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4 344 939,50 lei.

În cauză se efectuează cercetări față de un număr de 17 persoane.

La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane.

La acțiune au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, Călărași și Teleorman, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.