Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţiştii de frontieră români au salvat zeci de imigranţi, aflaţi în pericol de înnec în apele Mării Egee

Aflati in Grecia in misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, politistii de frontiera romani au identificat doua ambarcatiuni gonflabile de mici dimensiuni pe care se aflau zeci de femei si copii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de politia de frontiera, nava MAI 1104 aflata in misiune in cadrul operatiunii maritime”Poseidon Rapid Intervention” a fost solicitata sa intervina pentru salvarea mai multor persoane aflate in pericol de inec in apele Marii Egee.

In total, au fost salvate 98 de persoane: 21 de copii, 21 de femei si 56 de barbati. Unul dintre copii avea doar cateva luni, iar unul dintre barbati

acuza probleme de sanatate.

Politistii de frontiera romani au acordat acestor persoane asistenta medicala si hrana si i-au transportat in portul din Chios, predandu-le autoritatilor elene, urmand ca acestia sa efectueze procedurile specifice.

Din martie 2016, de cand a fost detasata in misiunea Frontex, nava Politiei de Frontiera Romana MAI 1104 a efectuat 39 de misiuni, fiind implicata in 13 actiuni de salvare. In total au fost salvate 671 de persoane aflate in dificultate in Marea Egee. Acestea proveneau din tari ca Siria, Iran, Irak, Afganistan, Palestina si alte tari de unde populatia migreaza.