Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul a aprobat noul nomenclator al domeniilor şi specializărilor de studii universitare

O modificare importanta aprobata de Guvern, este infiintarea unei noi ramuri de stiinta, INFORMATICA inclusa in domeniul fundamental MATEMATICA SI STIINTE ALE NATURII.

S-au introdus si trei specializari noi cerute de tendintelor actuale de pe piata muncii. De anul viitor, cei interesati vor putea studia unul dintre urmatoarele domenii: DRUMURI, PODURI SI INFRASTRUCTURA MILITARA in cadrul domeniului de licenta inginerie civila, DESIGN AERONAUTIC in cadrul domeniului de licenta inginerie aerospatiala si MATERIALE ENERGETICE SI APARARE CBRN in cadrul domeniului de licenta inginerie de armament, rachete si munitii.

S-a modificat denumirea specializarii TRANSMISIUNI din cadrul domeniului de licenta Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale, in COMUNICATII PENTRU APARARE SI SECURITATE, incadrat in acelasi domeniu de licenta.

Au fost facute si alte modificari, 26 de specializari si programe de studii din cadrul unor universitati de stat si particulare intra in lichidare si pentru ele nu se va mai organiza admitere incepand cu anul universitar 2016-2017.