Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
http://www.ziuaconstanta.ro/
Politia Romana

Poliţist acuzat de act sexual cu un minor, schimbat din funcţie! Postul vacant, scos la concurs!

http://www.ziuaconstanta.ro/În anul 2013, la Postul de Poliţie Laloşu, din sudul judeţului Vâlcea, a avut loc un scandal monstru, şeful de post fiind acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Ofiţerul de poliţie Rareş Jitaru s-a ales cu o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru act sexual cu un minor. Conform informaţiilor de la acea vreme, poliţistul era cel care ancheta un dosar în care minora respectivă era victima tatălui său, care o viola de ani buni. Numai că omul legii numai de acest caz nu s-ar fi ocupat, având alte gânduri cu tânăra, pe care o voia de amantă. Fata ar fi povestit ulterior că şeful de post de la Laloşu, Rareş Jitaru, a încântat-o promisiuni şi cadouri scumpe şi a întreţinut acte sexuale cu ea mai bine de trei luni. Asta până în momentul în care totul a ieşit la iveală, a aflat presa, cazul a fost făcut public, iar poliţistul a fost dat pe mâna procurorilor.

Mutat la alt post de poliţie…

Sigur, este mult spus că a fost dat pe mâna procurorilor, pentru că nici până în ziua de azi nu s-a luat vreo măsură în ceea ce-l priveşte pe Rareş Jitaru, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea dispunând neînceperea urmăririi penale faţă de poliţistul din comuna Laloşu. Însă, chiar şi aşa, poliţistul a fost mutat de la Postul de Poliţie Laloşu, el fiind transferat la un alt post, se pare din motive medicale. Actualul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul – şef Nicolae Sărdărescu, ne-a declarat că mutarea a fost făcută recent, ca urmare a unor diagnostice primite de Jitaru: „El suferă de nişte afecţiuni medicale şi Comisia de Expertiză a Spitalului Militar recomandă să-i schimbăm locul de muncă temporar, până în toamnă la revizuire. Schimbarea nu are nicio legătură cu acuzaţiile privind întreţinerea de relaţii sexuale cu un minor. A fost dus la un post de poliţie din zona Bălceşti, doar din cauza problemelor medicale”.

Se caută şef de post la Laloşu

În aceste condiţii, din moment ce funcţia de şef de post al Postului de Poliţie Comunal Laloşu a rămas vacantă, conducerea IPJ Vâlcea a decis să o scotă la concurs. Pentru a participa la concurs, agenţii de poliţie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie absolvenţi de studii medii, cu diplomă de bacalaureat; să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului; să aibă 2 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează examen/concurs; să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare; să fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin „BINE” la evaluarea/ aprecierea profesională individuală; să fie declaraţi „APT” medical şi psihologic, pentru promovarea în funcţia de conducere scoasă la examen/concurs. Candidaţii vor fi şi testaţi psihologic la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bucureşti.
Examenul propriu-zis va avea loc în data de 26 mai a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, şi va consta într-un interviu pe subiecte profesionale, care va fi apreciat cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare şi a obţinut minim nota 7,00.