Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII în Vâlcea și Alba. Doi soți reținuți pentru vânzarea ilegală de produse contrafăcute – detergent și șampon printre mărfurile confiscate

Doi soți din județul Vâlcea sunt cercetați de polițiști, după ce au vândut mai multe produse contrafăcute. Polițiștii au desfășurat percheziții în Vâlcea, precum și în județul Alba.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 14 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat 3 percheziții într-un dosar care vizează fapte de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prevăzute și pedepsite de articolul 102 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Din cercetări, a rezultat că, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, doi soți, de 33 și 26 de ani, din comuna Budești, județul Vâlcea, ar fi comercializat, prin intermediul internetului, detergent și produse de îngrijire purtând însemnele unor mărci celebre, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, la prețuri cu mult inferioare produselor originale.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul din județul Vâlcea a celor doi soți precum și la două imobile din Câlnic și Săsciori, județul Alba, care aparțin unor rude ale acestora, au fost identificate 90 de recipiente care conțineau 405 litri de detergent lichid și 3,6 litri de șampon cosmetic, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.