Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII ÎN VÂLCEA: Evaziune de 20.000.000 de lei în domeniul construcțiilor

Percheziții în Olt, Vâlcea, București și alte trei județe într-un dosar de evaziune în domeniul construcțiilor au loc chiar în aceste momente. Peste 40 de mandate de percheziție domiciliară în Capitală și pe raza județelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea și Ilfov, precum și 38 mandate de aducere sunt puse în aplicare de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Oamenii legii anchetează în acest dosar infrațiuni de de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcțiilor, serviciilor de pază și consultanță. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 20.000.000 de lei.

”Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidență contabilă și declararea fiscală a unor achiziții fictive în domeniul construcțiilor și materialelor de construcții, serviciilor de pază și consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile și deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Poliția Sectorului 4.

Acțiunea beneficiază de suportul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale”, , informează un comunicat de presă al DGPMB.