Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PCC, un acționar ostil căruia nu-i place concurența

Printr-un nou comunicat de presă, directorul general al OLTCHIM SA, Constantin Roibu, atrage atenția asupra acțiunilor subversive ale acționarului minoritar PCC de distrugere a combinatului chimic. ” Managementul Oltchim constată cu îngrijorare faptul că acționarul minoritar PCC SE duce mai departe războiul mediatic purtat prin intermediul articolelor plătite și a comunicatelor în mass-media. De asemenea, asaltează cu reclamații Comisia Europeană, acționând doar pentru a bloca activitatea societății Oltchim. PCC acționează cu disperare nemaiștiind ce să inventeze pentru a opri cu tot dinadinsul activitatea Oltchim și pentru a-i reduce valoarea la zero, putând astfel s-o achiziționeze pe nimic” „arată Constantin Roibu.

Atacuri securistice marca PCC

Ultima reclamație depusă de PCC la Comisia Europeană, prin care cere investigarea încălcării reglementărilor de mediu forțând departamentele UE să amendeze Oltchim, arată disperarea foștilor securiști polonezi, care le reprezintă interesele, în lupta de distrugere a proprietății statului la Oltchim.

În anul 2007 când PCC a preluat 1% din pachetul de acțiuni de pe Bursă, valoarea Oltchim depășea un miliard de Euro. Azi, ca urmare a acțiunilor duse în stilul metodelor securisto-comuniste ale fostei securități poloneze, au adus valoarea Oltchim sub 20 milioane Euro.

După ce în noiembrie 2008 au ajuns să- și majoreze pachetul de acțiuni deținut la Oltchim de la 1% la 12,9% aprobând în Adunarea Generală diminuarea capitalului social al companiei cu 100 milioane Euro, în decembrie 2008 au blocat tot în Adunarea Generală creșterea capitalului social, de și și-au dat acordul scris pentru majorare, înainte de diminuare. Au mințit în stil securisto-comunist, așa cum au fost instruiți de fosta securitate poloneză, solicitând în scris audituri și verificări de cifre, culminând în martie 2009, cu depunerea unei reclamații la Comisia Europeană, condamnând în acest fel SC Oltchim SA la distrugere.

Polonezii vor să preia Oltchim pe nimic

Toate acțiunile acestor acționari ostili (PCC SE) au ca țintă distrugerea concurenței deoarece dețin în Polonia o societate numită Rokita, cu profil de producție asemănător cu cel al Oltchim, au ca țintă preluarea pachetului majoritar deținut de statul român și restructurarea anumitor activități și închiderea acelor capacități de producție care deranjează concurența. Interesele cui le reprezintă acești foști securiști polonezi? Cine îi finanțează ca să distrugă activitatea Oltchim?

Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, de și din noiembrie 2008, funcționează la 30% din capacitate, a reu șit să rămână în viață datorită competenței și abilității managementului societății.

De și funcționează cu capacitatea redusă și toată economia mondială trece printr-o criză economică acută, conducerea Oltchim a reu șit achiziționarea activității de petrochimie din cadrul Arpechim Pitești pentru a- și asigura materiile prime de bază necesare funcționării la capacitate a instalațiilor.

De și foștii securiști polonezi au blocat finanțarea S.C. Oltchim S.A., managementul competent al societății a reu șit găsirea surselor financiare necesare pentru revizia instalațiilor din Petrochimia de la Pitești, urmând să finalizeze lucrările în a doua jumătate a lunii august 2010 și să înceapă probele și pornirea instalațiilor în septembrie 2010.

Oltchim va reporni rafinăria de la Pitești

Cu toată oponența PCC SE, managementul Oltchim va depune toate eforturile pentru găsirea surselor necesare finanțării capitalului de lucru necesar pentru repornirea activității din Petrochimia Pitești și implicit funcționarea la capacitate a instalațiilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Avem asigurate contracte pentru toate materiile prime necesare funcționării instalațiilor din Petrochimia Pitești, și de asemenea avem contractată toată producția care se va obține atât la Pitești cât și la Râmnicu Vâlcea. Acest lucru va duce la funcționarea pe profit a Oltchim Râmnicu Vâlcea. Principalele bănci finanțatoare, toți furnizorii de materii prime și utilități, toți beneficiarii produselor fabricate de Oltchim au încredere în managementul Oltchim, în strategia promovată de acesta și vor sprijini prin finanțări și contracte reintrarea în activitate la capacitate a instalațiilor Oltchim. Le mulțumim tuturor.

În condițiile în care economia românească este zguduită de criza economică și numărul șiomerilor crește în toate zonele economice ale țării, managementul Oltchim va crea noi locuri de muncă prin repornirea tuturor instalațiilor din Petrochimia Pitești, și va determina funcționarea la capacitate și mărirea numărului de locuri de muncă la CET Govora, Societatea Națională a Sării – filiala Râmnicu Vâlcea, exploatările de cărbune din județul Vâlcea, și de ce nu, într-un timp foarte scurt repornirea CET Pitești și chiar a rafinăriei Arpechim.

Oltchim va aduce la anul 700 milioane euro din export

Azi, România împrumută bani din cauza crizei economice. Oltchim, în urma funcționării la capacitate a instalațiilor, va exporta 75-80% din valoarea producției de la Râmnicu Vâlcea. Aceasta înseamnă că vor intra în România, anul viitor, peste 700 milioane Euro, ca urmare a efortului și competenței angajaților Oltchim din platformele Pitești și Râmnicu Vâlcea. Este necesar ca economia românească să înceapă să crească. Acest lucru este posibil numai prin funcționarea societăților productive la capacitate. Este posibil în cadrul Oltchim prin funcționarea integrată a platformelor industriale Pitești și Râmnicu Vâlcea. Din sarea de la Râmnicu Vâlcea, apă, energie electrică și prelucrarea gazelor bogate în etan din bazinul petrolifer al Olteniei, angajații Oltchim vor aduce valută în țară.

Angajații Oltchim din Pitești și Râmnicu Vâlcea, alături de managementul societății, apără proprietatea statului și doresc privatizarea societății după repornirea și integrarea activității de pe platformele industriale Pitești și Râmnicu Vâlcea, și nu pe ușa din dos la o valoare derizorie așa cum vrea PCC SE.

Cu toții facem apel la autoritățile specializate ale statului să supravegheze și să intervină pentru apărarea proprietății statului și eliminarea oricăror acțiuni duse de acționari ostili care au doar interesul de a distruge societatea.

PCC vrea cu orice preț să distrugă Oltchim

Toate aceste acțiuni au fost continuate cu acționarea în instanță a Eximbank și a Comisiei Interministeriale pentru a nu acorda credit Oltchim, cu reclamație la CE pentru a deschide investigație ca presupus ajutor de stat a creditului luat de Oltchim de la CEC Bank și insistă acum la autoritățile române și la Comisia Europeană ca Oltchim să fie amendată cu 14 milioane Euro pentru nepredarea la timp a certificatelor de CO2 aferente anului 2009.

Ce acționar procedează așa cu societatea în care are acțiuni? Cel care dorește distrugerea societății pentru a-i prelua controlul fără bani!

Mai au tupeul acești foști securiști polonezi să solicite din nou convocarea Adunării Generale pentru a- și băga un intrus în Consiliul de Administrație al Oltchim.