Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Razie în barurile și discotecile din județ

Aproape 300 de polițiști și 50 de jandarmi au luat la purecat barurile și discotecile din județ, vizate fiind cele din Rm. Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Călimănești, Slătioara și altele. În timpul raziei, au fost legitimate peste 900 de persoane, din care 103 au fost conduse la sediul poliției pentru verificări, au fost depistate 3 persoane urmărite, au fost aplanate 50 de stări conflictuale. Polițiștii au constatat 35 de infracțiuni, au aplicat 378 de amenzi, în valoare de 58.090 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 4390 lei. 69 dintre amenzi au fost pentru nerespectarea prevederilor privind ordinea publică, 11 pentru nerespectarea normelor de comerț și 294 pentru nerespectarea normelor rutiere. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

Infractori care se ascundeau de lege

În timpul raziei, polițiștii au identificat doi minori, care erau cercetați pentru furt calificat și care se sustrăgeau cercetărilor penale. De asemenea, au fost identificați și audiați Constantin D., de 30 de ani din orașul Călimănești, județul Vâlcea, și Maria F., de 26 de ani din Rm. Vâlcea, care se sustrăgeau cercetărilor penale, pentru infracțiunea de  vătămare corporală, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Șoferi beți în trafic

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit foarte multe persoane în trafic care conduceau sub influența băuturilor alcoolice. Toți cei prin și de polițiști băuți la volan s-au ales cu dosar penal. Astfel, Valentin M., de 34 de ani, din comuna Stroiești, a condus auto marca Mercedes, pe DJ 676 Slătioara, având o concentrație de  0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plasa polițiștilor a căzut și Vasile G., de 43 de ani, din comuna Bunești, județul Vâlcea, care conducea autoturismul DACIA, pe DN 67, în localitatea Bunești având o concentrație de  0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 15.august 2010, la ora 02.30 în localitatea Galicea, pe  DJ 678A, a fost depistat  Romica C., de 21 ani, din Ocnele Mari în timp ce conducea autoturismul Marca VW, având o concentrație de 0,51 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Prins cu droguri în buzunar

Oamenii legii au prins și un tânăr care avea la el 1g de canabis. L. P., de 21 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea, le-a declarat polițiștilor că drogul era pentru consum propriu. Și acestuia i s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor art. 2 din Legea 143/2000 modificată.

La volan, fără permis

În timpul controalelor pe drumurile județului, polițiștii au prins și câțiva vâlceni care circulau cu ma șinile, fără a avea permis de conducere. Este și cazul Floricicăi B., de 19 ani, din comuna Voicești, județul Vâlcea, care a fost prinsă în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, fără  a poseda permis de conducere. De asemenea, a fost depistat și Ioan F., de 53 ani, din comuna  Mitrofani, județul Vâlcea, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, aflându-se în stare de ebrietate.

Muzică fără licență

Pentru că scopul acestor acțiuni a fost în principal prevenirea și combaterea faptelor antisociale ce se comit de regulă în zona discotecilor, barurilor, cluburilor și a altor localuri de alimentație publică cu program prelungit, polițiștii au luat în vizor și câteva discoteci unde se difuza muzică fără licență. Astfel, patronii a două discoteci din Olanu și Drăgoești au fost prin și în off-said deoarece difuzau muzică fără ca societățile lor să dețină licență de difuzare a muzicii eliberată de UCMR-ADA. S-au întocmit două dosare de cercetare penală conform Legii 8/1996.

Polițiștii au descoperit și o minoră care fusese dată dispărută în data de 31 iulie a.c. Este vorba despre C.G., în vârstă de 15 ani, domiciliată în comuna  Pietrari, județul Vâlcea. Persoana dispărută a fost pusă în urmărire națională de lucrătorii Biroului Urmăriri la data de 30.07.2010. Adolescenta a fost reintegrată în familie.

Ne cerem scuze cititorilor pentru informațiile incomplete oferite în acest material jurnalistic, însă ne-a fost imposibil să facem o documentare completă datorită obtuzității și opacității reprezentanților poliției Vâlcea. Până acum, la majoritatea raziilor organizate de IPJ Vâlcea erau invitați să participe și jurnaliști, tocmai pentru ca impactul social să fie mai mare. Vizualizarea infracțiunilor și a infractorilor, atât pe TV, cât și în presa scrisă, face ca populația să fie conștientă că legea trebuie respectată.

CODRUȚA ALEXANDRU