Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PASAJUL Tudor Vladimirescu în pericol! Georgică Cornu, dus din nou la audieri la DIICOT

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost din nou percheziţionat de procurorii DIICOT Mehedinţi. Anchetatorii au vizat locuinţa „Regelui Asfaltului” din Timişoara, dar şi cea a fostei sale soţii. Noile acuzaţii ale anchetatorilor se referă la evaziune fiscală, prejudicial ridicându-se la 3 milioane de euro.

Într-un alt dosar de corupţie, instrumentat de DIICOT Timişoara, Georgică Cornu este acuzat de evaziune fiscală pentru că a prejudiciat bugetul de stat cu 60 milioane euro. Pentru această acuzaţie, Cornu se află în arest la domiciliu.

Georgică Cornu se află în atenţia oamenilor legii încă de la jumătatea lunii martie a.c., când au avut loc de asemenea percheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Omul de afaceri a fost atunci reţinut de Parchetul Tribunalului Mehedinţi şi apoi arestat la domiciliu. În martie, anchetatorii au făcut percheziţii în Bucureşti şi alte 10 judeţe,

Percheziţiile de atunci au fost făcute în Bucureşti şi în zece judeţe, Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

Au fost vizate locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, precum şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, între adresele vizate numărându-se şi firme ale omului de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia din Timişoara.

Omul de afaceri Georgică Cornu, numit şi „regele asfaltului din Banat”, deţine grupul de firme Confort şi are afaceri şi în comerţ. Firma Confort a câştigat licitaţia pentru proiectul pasajului suprateran Tudor Vladimirescu, execuţie care se află într-o mare întârziere. Ultimul termen de finalizare a lucrărilor este 30 iunie 2015, însă nici acesta nu este unul realist. Mai mult, proiectul trebuia să fie finalizat în urmă cu doi ani de zile. Viceprimarul Eduard Vîrlan este pesimist şi în ceea ce priveşte respectarea acestui termen, mai ales că Georgică Cornu, patronul firmei Confort, are probleme penale.