Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: replicaonline.ro

OPERAŢIUNE DE AMPLOARE! Traficanţi de migranţi, prinşi de Poliţie

Foto: replicaonline.roO operaţiune de amploare a Poliţiei Române şi a DIICOT a fost finalizată zilele trecute, anchetatorii reuşind să destructureze o grupare specializată în trafic de migranţi. Oamenii legii îi supravegheau pe membrii acestei grupări încă din iunie 2015, aceştia acţionând pe teritoriul României, Bulgariei, Greciei, Turciei şi Irakului.

Poliţiştii şi procurorii au descoperit că organizau transportul unor grupuri de migranţi în ţările de origine, deplasându-i pe traseul Irak–Turcia-Cipru-Bulgaria-România, destinaţiile finale fiind Germania, Anglia, Suedia sau Norvegia, unde urmau să solicite azil politic. Pentru a ajunge în Europa, fiecare migrant cotiza cu suma de aproximativ 12.000 de dolari.

„Migranţii ar fi obţinut vize turistice aparținand unor state U.E., în baza cărora intrau legal pe teritoriul României, unde erau cazaţi la mai multe adrese din Bucureşti şi județul Ilfov.

Ulterior, membrii grupării i-ar fi transportat spre frontiera de vest a României, iar aceştia ar fi încercat să iasă în mod fraudulos din ţară, folosind diferite metode: ascunşi în autocare, remorci ale TIR-urilor, sau folosind acte de identitate bulgăreşti false.

În perioada iunie – august 2015, au fost depistate în flagrant, în P.T.F. Nădlac şi Cenad, patru grupuri formate din 14 persoane, cetăţeni irakieni, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pe la graniţa cu Ungaria.

Operaţiunea a fost finalizată în cursul lunii decembrie 2015 când, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Bucureşti, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Persoanele implicate, trei cetăţeni români (o femeie şi doi bărbaţi) şi doi irakieni, au fost prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi” – se precizează în comunicatul IGPR.