Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Infracţiuni informatice la Drăgăşani! Suspecţii, lăsaţi în libertate!

foto Vocea ValciiProcurorii DIICOT Vâlcea şi poliţiştii de la Crimă Organizată Vâlcea au dat „iama” în infractorii informatici din municipiul Drăgăşani. La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact joi, 25 iunie 2015, ei au luat cu asalt locuinţele a 12 suspecţi de înşelăciuni pe Internet, iar la final au luat decizia de a-i reţine pentru 24 de ore pe cinci dintre ei.

Este vorba despre Narcis Budurăscu, Sorin Budurăscu, Gheorghe Budurăscu, Ana Maria Budurăscu şi Cosmin Constantin Oncescu care sunt acuzaţi că ar fi înşelat zeci de persoane pe Internet. Cei cinci au fost prezentaţi vineri în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Numai că, magistraţii Tribunalului Vâlcea au considerat că cei cinci bănuiţi pot fi anchetaţi în stare de libertate, dispunându-se doar măsura controlului judiciar.

„În baza art. 227 alin.1 Cod procedură penală; Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Valcea. Dispune luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile , începând cu data de 26 iunie 2015 şi până la data de 24 august 2015, inclusiv, faţă de inculpaţii:Budurăscu Narcis, Budurăscu Sorin, Budurăscu Gheorghe, Oncescu Constantin Cosmin, Budurăscu Ana Maria” – se arată în minuta instanţei.

Conform unor surse judiciare, în această cauză mai sunt cercetaţi alţi suspecţi, oamenii legii urmând să decidă ce calitate vor avea aceştia în dosar, de inculpaţi sau martori.