Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: desteptarea.ro

IMPRESIONANT! 12 tone de articole pirotehnice au fost capturate de poliţişti!

 Foto: desteptarea.roÎn ajunul Crăciunului, poliţiştii şi jandarmii au descins în opt locaţii, acolo de unde au capturat nu mai puţin de 12 tone de articole pirotehnice și 57.800 lei. Este vorba despre reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul social în Târgșoru Vechi (judeţul Prahova), care sunt bănuiţi că au importat legal articole pirotehnice din Bulgaria, dar pe care le-au depozitat într-un spațiu neautorizat.

Mai mult, o parte din petardele şi artificiile au fost vândute ulterior unor persoane fizice neautorizate din municipiul București și județele Prahova, Brăila, Ilfov și Iași. Ca atare, articolele pirotehnice au fost ridicate, iar şapte persoane au fost duse la audieri la sediul poliţiei.

„Actele de comerț nu ar fi fost evidențiate în contabilitate, reprezentanții firmei sustrăgându-se, în acest mod, de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului statului. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 12 tone de articole pirotehnice, din categoriile II-IV, precum și 57.800 de lei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni și evaziune fiscală.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat și jandarmi” – susţin poliţiştii, într-un comunicat de presă.