Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ESCROCHERIE cu pelerinaje la Ierusalim! Zeci de persoane păcălite de o femeie din VÂLCEA (FOTO)

Deși a-i zice că atunci când pomenești de locuri sfinte, cum este Ierusalimul, nu-ţi mai stă gândul la înşelătorii, iată că o femeie din Vâlcea a reuşit să păcălească mai multe persoane cu iluzia organizării unui pelerinaj în Ţara Sfântă la Ierusalim. Este vorba despre Matei Daniela Vasilica, cunoscută drept Dana Matei, care, împreună cu soţul ei, are o afacere de închirieri autocare şi organizare de excursii.
Daniela Vasilica Matei și soțul ei Nicolae Matei, sunt patronii firmei Nick&Dana, iar în toamna anului trecut au anunţat că vor organiza o excursie la Ierusalim timp de 7 zile. Preţul oferit de firma acestora era unul foarte bun, faţă de alte oferte similare existente pe piaţă. Atrași de posibilitatea de a vedea locurile sfinte din Israel, mulți oameni au făcut eforturi financiare, s-au și împrumutat, pentru a achita cei 500 de euro necesari excursiei fantomă.

Le-a luat banii, dar nu a mai organizat pelerinajul

Imediat după anunţul pelerinajului, au apărut şi clienţii. În general, doamne în vârstă, care ţineau cu tot dinadinsul să vadă Ţara Sfântă şi care au făcut eforturi financiare extraordinare pentru a strânge cei 500 de euro, cât costa excursia de 7 zile. Oamenii au primit chitanţe de la Dana Matei pentru contravaloarea pelerinajului şi li s-a spus să-şi pregătească paşapoartele pentru că la începutul lunii noiembrie vor pleca în Ţara Sfântă. Cu câteva zile înainte, Dana Matei i-a anunţat pe cei care au plătit că excursia se amână câteva zile pentru că, vezi Doamne, unii nu au toate actele în regulă. O altă amânare a mai fost anunţată de Dana Matei pentru sfârşitul lunii noiembrie, după care aceasta nu a mai fost de găsit pe nicăieri. La sediul firmei oamenii nu au mai găsit pe nimeni, iar la telefon şi pe reţelele de socialiazare nu mai răspundea la nici un mesaj. Unii păgubiți au fost sunați și li s-a spus că excursia nu s-a mai putut face și că vor primi banii înapoi în câteva zile. De atunci s-au scurs câteva luni și nimeni nu a primit vreun leu înapoi.

Păgubiţii se vor întâlni joi, 31 ianuarie 2019, la orele 10.00 în faţa Parchetului Judeţean

“Distribuiți, vă rog!! ATENȚIE la această femeie Matei Daniela Vasilica care organizează excursii fantomă, ia bani de la oameni și nu îi duce în nici o excursie. Soacra mea împreuna cu mama ei au dat bani pentru excursia de la Ierusalim 1000€ acestei femei și în ziua cu excursia le-a sunat că nu se mai organizează și că le da bani înapoi într-o săptămână, a trecut săptămâna și femeia și-a închis telefoanele și ne-a blocat pe facebook. Am aflat de încă 2 femei bătrâne care au dat tot 1000€, au făcut împrumut la CAR-ul pensionarilor pentru a merge în excursie. Vă rog să distribuiţi pentru a afla dacă mai sunt oameni în situația noastră și să facem ceva pe cale legală. Îmi cer scuze că postez aici, dar poate așa mai aflăm daca mai sunt bătrâni pacăliți de această femeie! O zi bună! Avem contracte şi chitanțe date de această femeie” – a postat una dintre păgubitele doamnei Matei, care nu a ajuns nici la Ierusalim şi nici nu a văzut banii înapoi.
Acest gen de mesaje circulă pe reţelele de socializare de săptămâni bune. Din discuţiile pe care le-am purtat cu câţiva dintre cei păgubiţi, am aflat că sunt 10 – 12 persoane păcălite, printre care şi un domn de la Baia Mare, care deţine o pensiune. Mai mult, chiar fiica lui Nicolae Matei din prima căsnicie a anunţat că a făcut plângere penală deoarece Dan Matei ar fi lucrat pe o firmă care este în faliment.

Poliţia a intrat pe fir

La Poliţia Vâlcea, dar şi la Parchet au fost deja înregistrate mai multe plângeri ale păgubiţilor. Acum, păgubiţii aşteaptă să li se facă dreptate din partea oamenilor legii pentru că ei nu mai au niciun fel de dialog cu patroana firmei de turism, Dana Matei. În cursul zilei de miercuri, 30 ianuarie 2019, am încercat să o contactăm pe Dana Matei pentru a-şi prezenta un punct de vedere, însă nu a fost de găsit.