Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hărţuire sexuală la Poliţia Voineasa! Acţiune penală împotriva poliţistului Licu!

Procurorii vâlceni au decis de curând să pună în mişcarea acţiunea penală împotriva comisarului de poliţie Dumitru Licu, fostul şef al Poliţiei Staţiunii Voineasa. Acesta a fost implicat într-un scandal sexual, în luna august 2014, când două poliţiste l-au acuzat de hărţuire sexuală.

Femeile spuneau atunci, într-o scrisoare pe care ne-au trimis-o la redacţie, că poliţistul Licu le obliga să meargă noaptea cu el la Obârşia – Lotrului, acolo unde le hărţuia şi le ameninţa. Mai mult decât atât, comisarul le vorbea obscen poliţistelor şi le înjura ca la uşa cortului, martore la câteva astfel de scene fiind şi angajatele din Primăria Voineasa.

Ne permitem să publicăm, din nou, o parte din mizeriile pe care comisarul Licu le scotea din gură, alte comentarii fiind de prisos: „Ce te uiţi fă ca muta la p….!!!!” sau „Ce fă, crezi că te crede cineva pe tine dacă o să spui că am vrut să te dau jos din maşină dacă nu faci ce vreau eu?? Sau o să vă creadă cineva pe vreunul din voi dacă o să îmi faceţi reclamaţie??? Eu sunt comisarul Licu, am mult mai multă credibilitate decât voi, eu nu o să păţesc nimic, tot voi o să ajungeţi rău. Pe mine mă cunosc toţi şefii, am fost coleg cu ei şi o să mă creadă pe mine, nicidecum pe voi!!!”.

Totuşi, trebuie să menţionăm că înainte să se pună în mişcare acţiunea penală împotriva comisarului Dumitru Licu, IPJ Vâlcea a deschis o anchetă internă în acest caz, iar toate acuzaţiile împotriva poliţistului Licu s-au adeverit în cele din urmă, el fiind destituit din funcţie.

„Chiar după finalizarea anchetei interne, mai exact

Începând cu data de 1 septembrie 2014, am stabilit ca ofiţerul de poliţie Dumitru Licu să îşi desfăşoare activitatea în cadrul altei structuri a IPJ Vâlcea. De atunci postul de şef al Poliţiei Staţiunii Voineasa a rămas vacant. Tocmai de aceea, am decis zilele acestea să scoatem la concurs această funcţie, urmând ca în perioada următoare, după înscrieri, să se organizeze examenul” – ne-a declarat comisarul – şef Nicolae Sărdărescu, inspectorul – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.