Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Buican, atac direct la prefectul Cornoiu

CONTROVERSE. „E inadmisibil ca de la nivel judeţean, de la Prefectură, de la Situaţii de Urgenţă să nu se deplaseze nimeni pentru constatarea pagubelor produse de inundaţii. Pot înţelege că au existat mai multe zone din judeţ afectate şi că trebuia o oarecare prioritizare, însă nu pot să nu observ că majoritatea localităţilor cu primari PNL au fost lăsate mai la urmă sau nu au fost băgate în seamă de nimeni” – susţine Cristian Buican, deputat PNL.

Când redactorii Vocea Vâlcii l-au criticat dur pe prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, pentru că nu acţionează prompt în cazurile de urgenţă, reprezentantul Guvernului în judeţ a sărit ca ars, s-a victimizat şi s-a plâns că este o campanie de denigrare a sa. Ei bine, nu era vorba de nicio campanie, ci doar de pura realitate. Asta pentru că în paginile publicaţiei noastre am prezentat câteva cazuri de inundaţii sau alunecări de teren de care nimeni din conducerea judeţului Vâlcea nu s-a interesat sau pentru care s-a luat nicio măsură, iar oamenii nu şi-au putut duce nici măcar morţii la groapă din cauza drumurilor rupte (aviz cazul din localitatea Stroeşti – n.r.).

Acum, deputatul Cristian Buican, printr-un comunicat de presă, semnalează aceeaşi problemă şi îl trage la răspundere pe prefectul „apolitic” al judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, pentru că, în caz de calamitate, acţionează doar pe criterii politice, iar primarii PNL, în localităţile cărora sunt mari probleme cu alunecările de teren, nu sunt băgaţi în seamă. Parlamentarul Buican a prezentat cazul localităţii Racoviţa, acolo unde picioarele prefectului Cornoiu nu au călcat de curând, iar localnicii sunt disperaţi că sunt izolaţi în case din cauza drumului spre Gruiul Lupului care este într-o stare jalnică. „În urma calamităţilor din ultima lună, vreau să fac un apel public la autorităţilor judeţene şi naţionale, şi în special la Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea şi la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se aplece mai mult asupra problemelor autorităţilor locale şi să acţioneze obiectiv, fără ingerinţe politice. În acest sens atrag atenţia instituţiilor competente că în localitatea Racoviţa, în urma precipitaţiilor abundente, există mari probleme cu alunecările de teren, şi nici până astăzi de la nivel judeţean nu s-a deplasat nimeni pentru a constata pagubele şi a solicita ajutor Guvernului şi Consiliului Judeţean pentru remedierea stricăciunilor. E inadmisibil ca de la nivel judeţean, de la Prefectură, de la Situaţii de Urgenţă să nu se deplaseze nimeni pentru constatarea pagubelor produse de inundaţii. Pot înţelege că au existat mai multe zone din judeţ afectate şi că trebuia o oarecare prioritizare, însă nu pot să nu observ că majoritatea localităţilor cu primari PNL au fost lăsate mai la urmă sau nu au fost băgate în seamă de nimeni. Drumul spre Gruiul Lupului, de la Racoviţa, este încă impracticabil şi nimeni nu a venit să constate acest lucru, chiar dacă au fost chemaţi în mod repetat. Deocamdată nu doresc să dau şi alte exemple, ci doar să fac un apel la instituţiile competente să trateze cu maximă seriozitate şi obiectivitate responsabilităţile pe care le au” – susţine deputatul PNL Cristian Buican.