Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

12 iunie, ziua în care Mircea Gutău află dacă va fi CONDAMNAT sau nu

VERDICT. A venit momentul adevărului pentru fostul primar al municipiului Rm. Vâlcea, Mircia Gutău, care va afla care este verdictul în procesul „Locurile de joacă”, unde este acuzat pentru că a construit locuri de joacă în municipiul Rm. Valcea, în perioada în care a ocupat fotoliul de edil, şi a prejudiciat Primăria Râmnicului cu suma de 531.014 lei.

Aşa cum am menţionat, Mircia Gutău a fost implicat în această cauză, alături de afaceristul Ninel Georgescu, fostul jurist consult al instituţiei Nicolae Mesea (decedat) şi alţi 7 funcţionari publici din primăria pe care o conducea.

Revenind însă, joi, 12 iunie a.c., magistraţii de la Curtea de Apel Craiova vor da verdictul în acest dosar al lui Mircia Gutău, după ce pronunţarea a fost amânată de două ori până acum.

Nu putem să nu reamintim că după ce Tribunalul Turnu Severin a decis să-l achite pe ex-primarul Râmnicului, Mircia Gutău, şi pe ceilalţi inculpaţi implicaţi în dosar, în data de 11 iunie 2012, în recursul intentat de procurorii DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât să caseze prima decizie a instanţei de fond şi să trimită dosarul spre rejudecare. Astfel că, în luna decembrie a anului trecut, magistraţii de la Turnu Severin au decis să-l condamne pe Mircia Gutău la trei ani şi jumătate de închisoare, el fiind acuzat că a prejudiciat Primăria Râmnicului cu suma de 531.014 lei. Ei bine, acum se judecă apelurile făcute de DNA şi de cei doi inculpaţi în dosar.