Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CULMEA TUPEULUI: Bulgarii au venit să ne „hackerească”

Trei cetăţeni bulgari, bănuiţi de infracţiuni informatice au fost prinşi în flagrant delict de Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din București. Bulgarii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Acţiunea s-a desfăşurat în data de 24 mai a.c., când procurorii DIICOT Bucureşti, alături de poliţişti, i-au depistat pe bulgarii de 20, 28 și 42 de ani, chiar în timp ce săvârşeau infracţiunile informatice.

„În fapt, în dimineaţa zilei de 23 mai, a.c., bănuiţii ar fi instalat dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare pe 3 ATM-uri din Bucureşti. Ulterior, la data de 24 mai a.c., începând cu orele 01:30 aceştia ar fi demontat şi ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de cardurile ce fuseseră introduse în ATM-uri de diferite persoane.

În urma percheziţiilor efectuate asupra celor trei persoane şi a autoturismului unuia dintre ei, înmatriculat în Bulgaria, utilizat de aceştia, au fost identificate dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare şi a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Cei trei bulgari au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punere în circulaţie de valori falsificate, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Ulterior, magistraţii au emis mandate de arestare preventivă.