Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine îl protejează pe Dan Leasă?

Numele de Dan Leasă a ajuns să fie de legendă în judeţul nostru. Râmnicean de origine, transfug în America în vremea „Epocii de aur”, el s-a întors acasă după 1989. Și ca să nu vină cu mâna goală, el l-a adus şi pe transfugul itinerat Aurel Rădulescu, ajuns, după cum se laudă, în America, prin nu ştim ce artificii, preot şi jurist-avocat. În primăvara anului 1990, întregul oraş l-a putut vedea pe Leasă cum a descins pe stadionul municipal dintr-un elicopter, o dovadă a susţinerii afirmaţiilor sale de cât de bogat este el. Elicopterul era închiriat și cu greu s-a putut recupera contravaloarea serviciilor prestate de firma în proprietatea căreia era aeronava cu elice mari. Până la urmă s-a dovedit că totul era rodul minţii sale bolnave, dar şi a practicii de înşelăciune căpătată și exersată în State, unde, acum, dacă va ajunge, imediat va fi arestat. Pe numele lui există emis un mandat de arestare cu aplicabilitate numai pe teritoriul de dincolo de Ocean.

Infractor sub acoperire

Dan Leasă, de când a deschis firma de pază şi protecţie PINKERTON şi până astăzi a comis multiple infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscala. Verificând portalul Tribunalului Bucureşti, am găsit un număr de 42 de dosare existente pe rol, toate pentru comiterea infracţiunii sale preferate, înşelăciunea. Infracţiunile le-a comis în diverse oraşe ale ţării, dar nu se ştie cum și de ce? de au ajuns toate la Tribunalul Bucureşti. Într-un dosar în care a ţepuit firma DHL Slatina de mii de miliarde de lei (el a afirmat că ar fi 13.000 de miliarde lei), cumpărând în sistem leasing utilaje comerciale, i-au fost daţi, prin instanţa de judecată, 11 ani de condamnare cu executare, dar la recurs aceasta i-a fost redusă la 8 ani și… nu a fost „ascuns”. De ce? Cine l-a ajutat să scape? Nu se ştie! Astfel a ajuns el în stare de condamnat (nedefinitiv) în evidenţă la Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Vâlcea unde, periodic, trebuia să se prezinte pentru a „raporta” ce a mai făcut şi să-şi probeze existenţa în localitate. Mai apoi, nu se ştie de ce?, a fost „vărsat” de la Vâlcea, la Bucureşti. În această situaţie, s-a pierdut urma infractorului, care, în aglomeraţia capitalei, a putut să-şi reia îndeletnicirea de infractor versat. Penultima informaţie căpătată despre el a fost că a ajuns la Clubul de fotbal Voluntari – în funcţia de director tehnic, unde preşedinte era vâlceanul Mitică Dragomir, fostul preşedinte al LPF.

DIICOT central a fost umilit

Pe rolul Tribunalului Bucureşti se află dosarul nr. 2201/2014 – Secţia I Penală, prin care Dan Leasă a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, partea înşelată fiind SC FORTIS LEASE ROMÂNIA IFN SA, prin care DIICOT – structura centrală a cerut arestarea preventivă a acestuia, iar rezoluţia pronunțată te va lăsa cu gura căscată: „Respinge propunerea Parchetului ICCJ – DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti de arestare preventivă în lipsă a inculpaţilor Dan leasă şi Florin Creţu, CA NEÎNTEMEIATĂ. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare (data 12.02.2014)”. Şi ce credeţi? DIICOT nu a mai făcut contestaţie. De ce? Cine stă în spatele lui Leasă de-l scoate din toate cele făcute şi sancţionate prin Codul Penal?

Infractor internaţional

Lăsat în libertate, acest individ, plin de rele şi infracţiuni comise mai peste tot în ţară, s-a dus și în Peru, pentru a-i înşela și pe naivii din acest stat. Numai că nu i-a mers ca în România şi poliţia peruană a pus coşul pe el, cazându-l după zăbrele. Tribunalul Bucureşti are înregistrat Dosarul nr. 9571/3/2013 prin care Dan Leasă a făcut în Peru o cerere de extrădare în favoarea României, căruia, un complet de judecată de la Tribunalul București, la data de 29.10.2015, a dispus suspendarea judecării cererii, pe motiv ca nu s-a dat soluție cererii lui de extrădare. Redăm soluţia pronunţată de acel complet de judecată: „În baza art. 368 alin 2 C.p.p. disjunge cauza cu privire la inculpatul Leasă Dan şi o înaintează în vederea formării unui nou dosar, iar în baza art. 368 alin 1 C.p.p. dispune suspendarea judecăţii cauzei cu privire la acest inculpat până la data la care statul Peru va comunica hotărârea sa asupra cererii de extrădare a inculpatului. Se va emite adresă către Ministerul Justiţiei cu menţiunea de a comunica instanţei rezultatul soluţionării cererii de extrădare a inculpatului Leasă Dan. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi 24 de ore de la comunicare pentru părţile lipsă. Acordă termen la data de 12.11.2015, ora.12:00, pentru continuarea judecăţii în dosarul 9571/3/2013* cu privire la inculpaţii Turca Dascalescu Laurentiu Niki, Anescu Cristian, Paladie Cristina-Otilia, Brînză Sorinel, Oglinda Dora, Onose Ovidiu Marin, Rus Cristian Călin, Petre Mihai, Mihai Stan, Dragota Marian, Nedelcu Valentin, Troacă Ioniţă, Burcea Silviu Constantin, Costache Mihaita, Iova Mircea, Şerban Ion Marius, Cioran Ioan şi Răcean Constantin, cu citarea inculpaţilor care nu au termen în cunoştinţă şi a martorilor din acte. Pronunţată în şedinţa publică, azi 29.10.2015”. Nu cunoaștem soluția finală a dosarului, dar, acum, Leasă este în țară și în libertate!

Aproape de final

V-aţi fi aşteptat ca Dan Leasă să fie încă în statul Peru, pus la păstrare pentru a se „învechi”. Aiurea! Cineva îl protejează şi mâna acestui “cineva” e atât de mare încât îl ajută şi peste hotare. Acum, el este în ţară, în libertate şi locuieşte într-un bloc cu apartamente de lux de închiriat, din Bucureşti, în cartierul Dorobanți. Care-i adresa şi ce isprăvi pedepsite de Codul penal și cel moral al societăţii a mai făcut?, în numărul viitor. Ştim, deja, că diverşi indivizi se interesează de noi şi se doreşte să nu mai scriem despre individ. Nici în cazul în care ne va cădea un balcon în cap mergând pe trotuar, nu vom înceta. Nu ne interesează Dan Leasă, ci „forţa” care-l apără şi îl dirijează!