Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Transportul în comun din VÂLCEA, în aer! MATDAN a rămas fără licenţă

Situaţie fără precendent în judeţul Vâlcea. Transportul în comun din judeţul Vâlcea a rămas în aer, după ce firmei MATDAN i-a fost suspendată licenţa pentru 30 de zile. Aceeaşi situaţie este şi în judeţele Argeş şi Olt, unde Matdan efectua curse. Practic, acum cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, navetiştii rămân cu abonamentele plătite şi cu ochii în soare.

Firma Matdan a fost descoperită de ISCTR pe o cursă interjudeţeană Vâlcea – Olt cu nereguli, primind o amendă şi o sancţiune care presupune suspendarea licenţei pe firmă pentru 30 de zile. ISCTR nu anunţă nicio instituţie din judeţul Vâlcea despre situaţia creată, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Instituţia prefectului aflând de la transportator despre situaţia creată.

În cazul în care ministerul Transportului nu emite o ordonanţă sau ceva de acest gen, cum a mai hotărât şi în alte cazuri că provizoriu până se soluţionează în instanţă (Matdan a contestat în instanţă) ca Matdan să efectueze transportul în continuare sau o altă firmă, transportul în comun din judeţ (20 de trasee din Vâlcea, printre care şi cel mai aglomerat Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani) este în pericol. Nu are cine să îl mai execute.

Consiliul judeţean Vâlcea a înştiinţat ISCTR la Bucureşti, Ministerul Transportului, inclusiv icepremierului Dâncu. „Este o situaţie excepţională despre care am fost anunţaţi de transportator. Solicit instituţiilor abilitate ale statului să rezolve urgent această problemă pentru că începe şcoală,a vem navetişti şi este inadmisibil să ne batem joc de oameni. Trebuie să se găsească o soluţie pentru ca oamenii să nu rămână pe jos”, susţine preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.