Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com

Anumite sectoare din Alpi sunt la fel de radioactive ca deşeurile nucleare

Foto: gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.comUn studiu alarmant, dat publicităţii de către Comisia de cercetare şi informaţii independente privind radioactivitatea (Criirad), a dezvăluit că anumite sectoare din munţii Alpi sunt la fel de radioactive precum deşeurile nucleare.

Potrivit studiului, se pare că aceste zone sunt contaminate cu radiaţii care sunt o consecinţă directă a catastrofei de la Cernobîl. La 26 aprilie 1986, când a explodat centrala nucleară ucraineană, s-a provocat un imens nor radioactiv care a afectat toată Europa. Sud-estul Franţei a fost printre cele mai afectate.

În urma măsurătorilor radioactivităţii, realizate la începutul lui iulie de către organizaţia Criirad, în sectoarele Bonette-Restefond, se arată că nivelul de radiaţii este de două ori mai mare decât cel normal la un metru adâncime, ne informează lepoint.fr.

„Nivelul de radiaţie la contactul cu solul depăşeşte încă, în zonele de acumulare, valori de zeci de ori, chiar de peste 100 de ori mai mari decât nivelul natural. Este vorba despre Cesiu 137, un metal radioactiv produs de centralele nucleare”, se mai arată în raportul Criirad.