Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De astăzi, şi abonaţii RCS&RDS pot plăti prin SMS rovigneta

Începând de astăzi, 1 august, abonaţii serviciului de telefonie mobilă al companiei de telecomunicaţii RCS&RDS vor putea plăti rovigneta prin SMS. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) are deja încheiate convenţii pentru plata prin SMS cu operatorii telecom Orange, Vodafone şi Telekom.

„Astfel, CNADNR, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă RCS&RDS, lansează serviciul prin care încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România pentru abonaţii RCS&RDS se realizează prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS” ne transmis printr-un comunicat CNADNR.

Pentru a putea achita tarifului de utilizare a rovignetei prin intermediul SMS, clientul cu abonament Digi Mobil va transmite, prin SMS, la numărul scurt 7500 numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovignetei, corespunzătoare tipului vehiculului (de exemplu, pentru un autoturism clientul va transmite textul VL28MOB A). Apoi, acesta va primi un SMS prin care va fi informat că rovigneta va fi emisă pentru datele furnizate şi va cuprinde informaţii despre costul rovignetei şi costul total al tranzacţiei. Abonatul trebuie să confirme emiterea rovignetei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul „DA”. Va primi un SMS de confirmare a emiterii rovignetei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovignetei alese.

Dacă abonatul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovignetei, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Digi Mobil, prin SMS, textul „INFO” (tarif 1 euro cent/SMS trimis). Pentru emiterea rovignetei prin intermediul SMS pentru un autoturism, preţul este de 2,52 euro, fără TVA, fiind valabilă 7 zile, în timp ce pentru vehiculele de transport marfă de sub 3,5 tone este de 4,94 euro fără TVA, pentru aceeaşi perioadă. Vehiculele de transport marfă cu masa între 3,5 tone şi 7,5 tone, precum şi vehiculele de transport persoane cu 9-23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) vor plăti prin SMS 3,33 euro fără TVA, valabilă o zi. În cazul vehiculelor de transport marfă cu masă de 7,5 tone – 12 tone şi al vehiculelor de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), rovigneta plătită prin SMS creşte la 5,75 euro fără TVA, pentru o zi.

Pentru vehicule de transport marfă cu masa de peste 12 tone, cu maxim trei axe (inclusiv) rovigneta prin SMS este de 7,36 euro fără TVA, valabilă o zi, iar pentru vehiculele de transport marfă de peste 12 tone, dar cu minim patru axe (inclusiv), taxa este de 8,97 euro fără TVA, pentru o zi.

Pentru clienţii cu abonament Digi Mobil, la tarifele menţionate anterior, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare.