Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Școala de Vară „Tinerii de Azi – Adulții de Mâine”

Tineri din 22 de judeţe ale României şi Municipiul Chişinău (Republica Moldova) se vor întâlni în localitatea Corbu, judeţul Constanţa, în perioada 03 – 10 august, la cea de-a doua Ediţie a Şcolii de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”, organizată de Asociaţia Generaţiei de Azi şi Consiliul Elevilor.

Luni, 3 august, începe ediția a doua a mult așteptatei Școli de Vară “Tinerii de azi – Adulții de mâine” care va reuni tineri, cadre didactice și invitați timp de o săptămână. Deschiderea oficială a Școlii de Vară va avea loc pe data de 4 august în localitatea Corbu, la Sala Căminului Cultural.

Obiectivul principal al evenimentului este implicarea tinerilor în acțiuni practice și schimburi de experiență, menite să îi ajute pe aceștia să se dezvolte armonios, într-o societate din ce în ce mai pragmatică și multilateral dezvoltată. Școala de Vară nu este doar un prilej de socializare, ci are și o componență cultural-educațională, vor participa la cursuri de comunicare şi oratorie, dezbatere și argumentare, susținute de specialiști recunoscuți la nivel national, și nu în ultimul rând de încurajare a tinerilor prin implicarea activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei.

Din cei peste 100 de tineri înscrişi la acest eveniment, au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor, depuse pe platforma Waterfall Edu (wedu.ro) şi prin formularul Google.doc, 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani. Școala de Vară “Tinerii de Azi – Adulții de Mâine” fiind singurul eveniment de acest gen care reunește atât elevi cât și studenți din România şi din străinătate.

Tinerii participanți vor avea în program cursuri de dezvoltare personală (debate, teatru-forum, jurnalism/reportaj), dar și discuții libere menite să le mărească motivația, susținute de modele de viață demne de urmat – de la artişti şi până la oameni de cultură, toate îmbinate cu activități recreaționale (caic, canoe, tir cu arcul, alpinism, înot, jocuri în aer liber.)