Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ALINA LUPU: „Gestul meu nu este unul de curaj, este de responsabilitate”

Alina Lupu a decis să fie prezentă la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean chiar dacă şi-a pus în pericol viitorul politic • consilierul judeţean al PNL a demisionat şi încă nu se ştie dacă o să fie exclusă din partid.

Copreşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Vâlcea, Alina Lupu, a luat cuvântul în Consiliul Judeţean Vâlcea în rare ocazii. Asta pentru că liderii de opinie ai fostului PDL şi acum, ai marelui PNL erau cu totul alţii, Romulus Bulacu, Iuliana Moise, Ştefan Prală, Victor Stănculescu Gheorghe Tărăşenie sau Bogdan Pistol. Şi-a făcut treaba la partid cum a ştiut mai bine şi a organizat singurele evenimente notabile din ultima perioadă, marşul pentru educaţie, „Ponta pop-corn” şi „Lampioane de solidaritate pentru diaspora” fiind doar câteva exemple în acest sens. Nu s-a opus niciodată unei decizii a partidului dar în şedinţa extraordinară de ieri a decis să participe pentru a pune umărul la deblocarea situaţiei. În ciuda presiunilor de care, mai mult ca sigur, a avut parte, a mers şi a votat ordinea de zi.

„Interesul judeţului este mai important decât orgoliile politice”

Alina Lupu şi-a explicat gestul de a veni la şedinţa de ieri şi i-a contrazis pe cei care au spus că a avut un mare curaj: „Nu curajul m-a adus aici ci faptul că atunci când am candidat nişte oameni m-au votat şi am primit responsabilităţi. De asta mă aflu aici acum, luând în calcul tot ce se va putea întâmpla după. Interesul judeţului este mai important decât orice orgoliu politic. Eu am învăţat bine lecţia de la alegerile prezidenţiale. Nu ştiu dacă se va schimba ceva în judeţul Vâlcea. Sper că lucrurile vor merge bine, indiferent de ce se va decide azi.”

„Nu am reuşit să fac nimic ca şi consilier, îi las pe alţii să facă”

La finalul şedinţei, după ce propunerea lui Bogdan Pistol ca preşedinte interimar al CJ a căzut la vot, Alina Lupu a decis să îşi dea demisia din funcţia de consilier judeţean: „Pentru mine e ultima şedinţă la care voi participa, am venit în ideea de a debloca situaţia. Azi îmi voi da demisia pentru că am reuşit să fac nimic de când sunt consilier judeţean, nici nu cred că voi putea face ceva. Demisionez şi las pe altcineva să vină, poate el va reuşi să facă ceva. Vă mulţumesc la toţi pentru colaborare şi vă doresc mult succes. Vă rog să mă iertaţi pentru că am emoţii, chiar am emoţii mari.”

Rămâne în PNL?

Interesant este dacă Alina Lupu o să fie păstrată în funcţia de copreşedinte al OT PNL şi dacă liderii liberali vor decide să o excludă sau nu din partid. Conform înţelegerii dintre conducerea naţională a fostului PDL şi PNL, problemele interne se rezolvă în cadrul fostelor foruri de conducere ale partidelor. Mai pe scurt, decizia stă în mâna copreşedintelui Romulus Bulacu.