Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Premiera mondială a filmului “De ce eu?” va avea loc la Berlin

Regizorul Tudor Giurgiu va participa, alături de actorii Emilian Oprea, Andreea Vasile şi Mihai Constantin, la premiera oficială a celui mai recent lungmetraj al său „De ce eu?”, programată a avea loc pe 11 februarie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (5 – 15 februarie). Şase proiecţii pentru public şi presa internaţională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait peste hotare, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Evenimentul cinematografic din capitala Germaniei începe joi şi se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secţiunea Panorama Special.

„De ce eu?” a fost deja achiziţionat de agentul de vânzări internaţional Heretic Outreach şi va fi prezentat distribuitorilor din diverse teritorii în cadrul European Film Market.

Thriller-ul politic va fi lansat în cinematografele din toată ţara pe 27 februarie 2015. Filmul este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror şi a presiunilor exercitate asupra sa.