Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„DE CE EU?” – proiecție de gală la Râmnicu Vâlcea, în prezența echipei! Invitat special, actrița ANDREEA VASILE

Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait, va avea o proiecție de gală la Râmnicu Vâlcea duminică, 8 martie, de la ora 19.00, în Sala de Festivități a Consiliului Județean Vâlcea (str. General Praporgescu, nr. 1). La proiecția de gală vor lua parte regizorul Tudor Giurgiu și actrița Andreea Vasile, originară din Râmnicu Vâlcea, alături de actorii Emilian Oprea și Alin Florea.

Biletele pot fi achiziționate deja în avans, de pe www.bilet.ro, și de la casieria Teatrului „Anton Pann”, începând de joi, 5 martie, între 12.00 – 14.00 și 15.30 – 18.00 (inclusiv sâmbătă). Duminică, 8 martie, biletele pot fi cumpărate după ora 16.00.

De ce eu? a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. Filmul a fost văzut până în prezent de 19.924 de spectatori în România, în sălile de cinema din weekend, în avanpremiere și proiecții speciale – un debut spectaculos pentru o producție românească. De ce eu? a avut încasări de 276.355 lei.

În paralel cu filmul a fost lansată și campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa De ce eu?, Expert Forum (EFOR) și HotNews.ro. Este un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de către șefi de instituții, politicieni sau magistrați împotriva celor mulți care lucrează în sistem, fie el public sau privat. Pe Hotnews.ro, dar și pe deceeu@hotnews.ro, sunt așteptate povești ale unor oameni care au avut curajul să înfrunte instituții, să demaște ilegalități și abuzuri, să schimbe legi.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele din Oradea și a presiunilor exercitate asupra sa. Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

Andreea Vasile, născută la Râmnicu Vâlcea, are rolul iubitei procurorului Cristian. A studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (master, promoția 2010). În 2014, a fost selectată în programul Berlinale Talent Campus din cadrul Festivalului de la Berlin, iar în 2011 în Talent Campus-ul Festivalului de la Sarajevo. A debutat pe micul ecran în serialul La urgenţă (2006) și a apărut în ultimii an în show-uri TV ca În puii mei sau Icomedy, jucând în paralel în teatru, la Nottara, Metropolis sau Godot.

Anul acesta, poate fi văzută în serialul produs de HBO România, Umbre, și în serialul PRO TV Deschide ochii. A jucat în mai multe scurtmetraje, cel mai recent dintre ele, Holiday at the Seaside (r. Cristina Groșan) fiind premiat în 2013 la Sarajevo. Actriţa a avut un prim rol principal în lungmetraj de cinema în Luna verde (r. Alexa Visarion, 2010) şi partituri secundare în Sunt o babă comunistă (r. Stere Gulea) şi Q.E.D. (r. Andrei Gruszniczki).

Making of – reconstituirea percheziției: https://www.youtube.com/watch?v=rnQWR6NEpj0

Trailer oficial: http://youtu.be/pU3FukXdiBk

Facebook: www.facebook.com/deceeufilmul

Site oficial: deceeu.ro

De ce eu? este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA și SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Co-producători: Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers, Cor Leonis Films.

În România, filmul este distribuit de RO Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.

Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea.

PARTENERI MEDIA: Europa FM, Digi24, UTV, Ca-n filme, Zile și nopți, Gazeta Sporturilor, Hotnews.ro, Ziare.com, Cinemagia, CinemaRx, Decât o Revistă, Revista FILM, LiterNet, Ziarul Metropolis, Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Getlokal.ro, Aarc.ro, Cărturești.