Acasă Arhiva Week-end însângerat pe șoselele vâlcene

Week-end însângerat pe șoselele vâlcene

Bilanț de coșmar: 3 morți și 7 răniți grav în 48 de ore

 
Motocicleta le-a adus moartea

 

Vineri, 13 aprilie 2007, a fost o zi cu ghinion pentru doi dintre semenii noștri. În această zi, în comuna vâlceanăFrâncești a avut loc un grav accident de circulație care a avut urmări tragice. În urma acestui eveniment nedorit și-au pierdut viața două persoane. Nicolae Burete, de 20 ani, din comuna Frâncești, tocmai își cumpărase o motocicletămarca”YAMAHA”, a că rei putere a vrut săo încerce pe D.J. 646. Bolidul, cu foarte mulți cai putere, a demarat în trombăîn șa cu pilotul, care nu avea nici măcar permis de conducere. După câteva sute de metri parcurse de motociclist în mare vitezăa venit și nenorocirea. În fața acestuia a apărut un bărbat care a vrut sătraverseze strada. Din cauza vitezei foarte mari, pilotul nu a mai putut evita pietonul și a intrat direct în el. Nicolae Sinescu, de 60 ani, din comuna Mihăești, a fost pur și simplu spulberat de motocicletă. Rănile pe care le-a suferit i-au fost fatale, acesta murind pe loc. Nici Nicolae Burete nu a avut mai multășansă. Bolidul, scă pat de sub control, s-a lovit de un cablu de metal aflat pe marginea drumului aruncându-l pe acesta câteva zeci de metri. Din declarațiile polițiștilor reiese că impactul cu solul a fost foarte puternic, că zătura aducându-i moartea lui Nicolae Burete.

 

Beat crițăși cu permisul de conducere suspendat a omorât un om

 

Un alt eveniment rutier grav care s-a soldat cu victime omenești a avut loc în localitatea Dăești. În ziua de 14 aprilie a.c., orele 23.30, pe DJ 703F,  Silviu Bocșeri de 22 ani, din Rm. Vâlcea, l-a accidentat mortal pe Dumitru Codreanu, în vârstăde 40 de ani din Dăești. Șoferul vinovat avea permis de conducere valabil pentru categoria B, eliberat de I.P.J. Vâlcea, din anul 2002.  În momentul producerii accidentului, acesta avea permisul suspendat pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferată. Din declarațiile polițiștilor, șoferul era într-o avansatăstare de ebrietate și conducea autoturismul Wolksvagen Vento cu vitezăfoarte mare. Dumitru Codreanu se întorcea spre casăcând a fost lovit de autoturism. Impactul foarte puternic i-a adus acestuia moartea. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentrație de alcool de 0,41mg/l în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Vâlcea.

 

6 răniți grav într-un accident de circulație la Păușești Măglași

 

Tot în 14 aprilie, pe DN 64, în comuna Păușești-Măglași, Gheorghe Cioboatăde 21 ani, din cauza neatenției a provocat un accident de circulație în urma că ruia au fost lovite 2 mașini și rănite 6 persoane. În timp ce conducea autoutilitara Fiat Ducato, din Rm. Vâlcea spre Băile Olănești, la ieșirea dintr-o curbădeosebit de periculoasă, Cioboatăa pierdut controlul volanului, a intrat într-un cap de pod, După care a intrat în derapaj, lovind un microbuz Iveco. Dacă șoferul de pe microbuz nu era atent, se putea întâmpla o adevăratătragedie. Natanticu Ion, de 38 ani, se afla în cursălegalăde transport persoane, fiind angajat la firma de transport Antares. Luat prin surprindere, Natanticu a evitat cât a putut impactul cu autoutilitara, dar nu a putut face mare lucru, ciocnirea fiind iminentă. În urma accidentului au fost rănite grav 6 persoane. Șoferul vinovat, Gheorghe Cioboată, a suferit un traumatism la coloana cervicalăcu fracturăapofiză, fracturi costale C3 și C4, fracturăcorp vertebral T7, Constantin Sandu de 18 ani ( t.c.c. regiunea frontală), Ioana Sandu de 22 ani ( traumatism cranio-facial), Elena Dumitru de 45 ani (traumatism cranio-facial), Elena Grigore de 45 ani (traumatism abdominal) și Ion Natanticu (traumatism cranio-facial). Cercetările sunt continuate de polițiști pentru a se stabili cu exactitate vinovatul.

 

Lovităpe trecerea de pietoni

 

Joi, 11 aprilie a.c., chiar în centrul Râmnicului s-a produs un grav accident de circulație. Șoferului unui autoturism Peuget 405 nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni și a lovit o femeie care traversa strada regulamentar. Claudiu Ciochină, de 24 ani, din comuna Stoenești – Vâlcea, se afla la volanul autoturismului propriu și din cauza vitezei la intersecția dintre străzile Regina Maria și Calea lui Traian nu a acordat prioritate de trecere și a intrat într-un pieton. Mariana Ciobanu, de 60 ani, din Rm. Vâlcea, traversa strada pe trecerea de pietoni, semaforul având culoarea verde când a fost spulberată  de Peugeout-ul condus de imprudentul Claudiu Ciochină. În urma impactului, Mariana Ciobanu a fost grav rănită. Transportatăde urgențăla Spitalul Județen Vâlcea, medicii i-au stabilit diagnosticul: traumatism genunchi stâng cu fracturătuberozități externe platou tibial. Atât conducă torul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.