Acasă Arhiva Peste 500 de vâlceni au chemat ambulanța în zilele de Paști

Peste 500 de vâlceni au chemat ambulanța în zilele de Paști

„Consumul excesiv de carne de miel, ouă roșii și vin dăunează grav sănătății”

„După ce au ținut post o perioadă mai îndelungată, oamenii nu s-au controlat și au mâncat ouăși carne în exces. 99% dintre pacienții care ne-au cerut să-i consultăm aveau probleme digestive, colici biliare. Comparativ cu alți ani, în 2007 de Paști numărul solicitărilor a crescut cu 30%” – ne-a declarat Paul Podărelu, medic – șef al Serviciului de Ambulanță Vâlcea

 

Ca în fiecare an, de sărbători, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea au fost solicitate la maxim. Carnea de miel, micii, ouăle roșii și vinul consumate în exces i-au determinat pe râmniceni săsune la dispeceratul ambulanței de nu mai puțin de 270 de ori, în 72 de ore. Mai mult, cadrele medicale spun că în zilele de Paști s-au confruntat cu peste 500 de cazuri de indigestii în tot județul. Majoritatea cazurilor au fost rezolvate la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital. „După ce au ținut post o perioadă mai îndelungată, oamenii nu s-au controlat și au mâncat ouăși carne în exces. 99% dintre pacienții care ne-au cerut să-i consultăm aveau probleme digestive, colici biliare. Comparativ cu alți ani, în 2007 de Paști numărul solicitărilor a crescut cu 30%” – ne-a declarat Paul Podărelu, medic – șef al Serviciului de AmbulanțăVâlcea. Pe lângă pacienții care au pierdut măsura mâncatului, cadrele medicale au avut de furcă și cu bețivii că zuți în boscheți. Dacă în zilele obișnuite ei adunăde pe străzi cel puțin câte un alcoolic, de Paști medicii au fost nevoiți săacorde îngrijiri medicale la peste zece bețivi. În schimb, ei nu s-au confruntat cu nici un caz de leșin în biserică . „În fiecare an, în noaptea de Înviere eram solicitați de foarte multe ori din cauza persoanelor care leșinau în biserică . Ei bine, anul acesta, spre surprinderea noastră, nu am avut nicio solicitare. Asta înseamnă că persoanele ce au probleme respiratorii sau cardio-vasculare și-au dat seama că înghesuiala și mirosul lumânărilor din biserică nu le face bine” – a mai spus Paul Podărelu. Acum, După o perioadă în care organismul a fost suprasolicitat, medicii le recomandăvâlcenilor să-și curețe organismul de toxine consumând legume, fructe și multe lactate.

Medicii de la UPU au avut un Paști liniștit

Dacă medicii de pe ambulanțămai că nu au făcut față numărului mare de bolnavi, cei de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Vâlcea nu au avut prea mult de lucru. În cele două zile de Paști ei au consultat doar 120 de pacienți. Contrar ambulanțierilor, medicii din spital spun că au consultat doar 3 persoane cu probleme digestive. „Am avut patologie variată, nimic special. Au venit foarte mulți cu afecțiuni pulmonare, viroze respiratorii sau probleme cardio-vasculare” – ne-au mărturisit medicii.  Astfel, în cele două zile de Paști, peste 50 de vâlceni au fost nevoiți săse interneze în spital, cei mai mulți dintre ei fiind trimiși la secțiile de neurologie și medicală.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.