1

Vip-urile valcene au fete de vedeta

VOCEA VÂLCII a aflat cu ce celebrități seamănă șefii administrației din județ ” ochii, nasul, forma sprâncenelor, pomeții sau zâmbetul fac, ca doi oameni, deși nu au nici o legătură de rudenie, să se asemene din punct de vedere fizic ” După fizionomia feței, unii dintre aleșii locali vâlceni ar putea avea rude în Italia, Anglia, Turcia, Germania, dar mai ales la Hollywood

      După mai multe studii efectuate de-a lungul timpului, specialiștii au ajuns la concluzia că , din punct de vedere al fizionomiei, persoane extrem de diferite, chiar de diferite rase, pot avea trăsături comune. Ochii, nasul, forma sprâncenelor, pomeții sau zâmbetul fac, ca doi oameni, deși nu au nici o legătură de rudenie, să se asemene din punct de vedere fizic. Cu ajutorul unui program disponibil pe Internet, MyHeritage.com, VOCEA VÂLCII a încercat să afle cu ce celebrități seamănă șefii administrației din județ. Surprizele nu s-au lăsat așteptate. După fizionomia feței, unii dintre aleșii locali vâlceni ar putea avea rude în Italia, Anglia, Turcia, Germania, dar mai ales la Hollywood.

      Benny Hill la Consiliul Județean?

      Știați că primarul Râmnicului, Mircea Gutău seamănă cu celebrul actor, agentul 007,  Pierce Brosnan? Conform site-ului MyHeritage.com, cei doi au trăsături comune în proporție de 49%. De altfel, edilul-șef aduce puțin și cu actorul american Ethan Hawke 59%, dar și cu celebrul fotbalist britanic, David Beckham 49%. Prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu, seamănă în proporție de 71% cu actrița „dependentă de iubire” din filmul „Pe aripile vântului”, Vivien Leigh, 64%  cu Jessica Alba și tot 64% cu Rene Russo. Fizionomia subprefectului Radu Renga are ceva în comun cu cea a celebrului actor Brandon Lee, într-un procent de 70%, dar și cea a actorului Michael Keaton. Șefii Consiliului Județean Vâlcea au și ei fizionomii de vedetă. În fruntea CJ, l-am putea vedea, în locul președintelui Dumitru Bușe, pe comediantul britanic Benny Hill sau pe John Goodman, iar într-o proporție ceva mai mică pe scriitorul britanic John le Carre. Vicepreședintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, are trăsături comune cu actorul John Travolta în proporție de 74%, cu „părintele” psihanalizei Sigmund Freud într-un procent de 66% și cu surpriză Saddam Hussein, în proporție de 60%. Celălalt vicepreședinte al CJ, Nicolae Pătru s-ar putea „confunda” cu actorul Gene Hackman, cu care are în comun 62% din trăsăturile feței, dar și cu regizorul și actorul italian Bernardo Bertolucci. 

      Cristi Buican seamănă cu Charlie Chaplin

     Consilierul județean, Dumitru Persu, are și el corespondenți printre celebrități. Acesta seamănă în proporție de 61% cu Helmut Newton, cunoscut ca „fotograful vedetelor” și în procent de 58% cu Elton John. Samoil Vâlcu, consilier județean PD, are trăsături asemănătoare cu cele ale celebrului actor Henry Fonda în proporție de 64%. Cristi Buican, consilierul PNL, se aseamănă cel mai bine cu actorul Ben Affleck, în procent de 60%, dar și cu celebrul Charlie Chaplin. Dionisie Dubinciuc, consilier județean PD, are ceva în comun cu actorul Kevin Costner, dar și cu inventatorul fonografului și al becului, Thomas Edison, cunoscut și ca „Magicianul din Menlo Park”. Consilierul municipal, Gabriela Ene, conform site-ului MyHeritage.com, seamănă în proporție de 72% cu actrița Liv Tyler, însă și cu Alyssa Milano, în același procent. Gigi Matei, consilier municipal PSD, și-a găsit sosia în actorul Bill Paxton, dar și în fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. Consilierul municipal PSD, Remus Grigorescu, are trăsături comune cu antrenorul echipei de fotbal britanice Manchester United, Alex Ferguson, în proporție de 52%. Altă vedetă cu care l-ați putea asemăna pe Remus Grigorescu este fotbalistul brazilian Rivaldo, în procent de 48%.  

      Deputatul Emilian Frâncu e jumătate Lenin

      Programul care calculează asemănarea cu vedetele relevă că deputatul vâlcean PNL, Emilian Frâncu, seamănă în proporție de 51% cu liderul partidului bolșevic, Vladimir Lenin, 50% cu Robert Schuman și 49% cu Francois Mitterrand. Deputatul PD, Dorel Jurcan nu s-ar deosebi foarte tare de „maestrul filmelor de suspans”, regizorul Alfred Hitchcock, iar în proporții mai mici seamănă și cu actorul Robert De Niro. Petre Ungureanu, deputat PNL, și-a găsit sosia în  Anthony Quinn, dar și în fostul prim-ministru al Poloniei, Laszek Miller. Pe Rovana Plumb, deputat PSD, ați putea-o „confunda” cu Jodie Foster, arată site-ul, precum și cu celebra cântăreață Barbra Streisand. Aurel Vlădoiu, deputatul PSD, are trăsături asemănătoare cu cele ale regizorului Francis Ford Coppola, dar și cu cele ale actorului Mickey Rourke.

      Cum funcționează programul 

      Programul care analizează asemănarea cu vedetele este ușor de utilizat. Vă înscrieți pe site-ul www.myheritage.com, accesați secțiunea „Face Recognition” („recunoașterea feței”), iar apoi intrați la categoria „celebrități”. Încă rcați o fotografie din propriul calculator și programul vă va arăta, procentual, cu care dintre celebrități semănați. Calculatorul caută, în câteva secunde, în baza de date formată din 3.200 de personalități, găsindu-le pe cele cu care vă asemănați cel mai bine. Dintre vedetele incluse în baza de date fac parte nu doar actori de la Hollywood, ci și oameni faimoși din lumea muzicii, artei, sportului, științei și politicii.