Acasă Arhiva Valcenii au vocatie de reclamagii

Valcenii au vocatie de reclamagii

      ” „În pâine sunt prezente microorganisme vizibile cu ochiul liber”- spune un cetățean ” inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC)  Vâlcea primesc zeci reclamații de la vâlcenii nemulțumiți de produsele pe care le achiziționează sau de serviciile prestate de diverse societăți comerciale din județul nostru ” de regulă reclamațiile primite de inspectorii OJPC sunt din cele mai serioase, însă , câteodată, angajații primesc și sesizări dintre cele mai năstrușnice sau chiar ilare. Cristina Tătaru, responsabilă cu modul de soluționare a reclamațiilor în cadrul OJPC Vâlcea este cea prin mâinile că reia trece fiecare reclamație, înainte de a fi soluționată ” fiecare plângere venită de la un consumator este tratată cu cea mai mare seriozitate chiar dacă ea este nefondată

 

 

        Zilnic, inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC)  Vâlcea primesc zeci reclamații de la vâlcenii nemulțumiți de produsele pe care le achiziționează sau de serviciile prestate de diverse societăți comerciale din județul nostru. De regulă reclamațiile primite de inspectorii OJPC sunt din cele mai serioase, însă , câteodată, angajații primesc și sesizări dintre cele mai năstrușnice sau chiar ilare. Cristina Tătaru, responsabilă cu modul de soluționare a reclamațiilor în cadrul OJPC Vâlcea este cea prin mâinile că reia trece fiecare reclamație, înainte de a fi soluționată. În opinia sa, fiecare plângere venită de la un consumator este tratată cu cea mai mare seriozitate chiar dacă ea este nefondată. „La noi vin oameni care nu își pot rezolva problemele. Cele mai multe reclamații pe care le-am primit în ultimul timp, se referă la serviciile de tâmplărie termopane prestate de diverse societăți și la obiectele de îmbrăcă minte. Vâlcenii spun că acestea sunt de slabă calitate și se adresează nouă, în ideea de a-i ajuta să-și recupereze banii plătiți „ ne-a spus Cristina Tătaru. Cei care fac reclamații la obiectele de încă lțăminte și îmbrăcă minte, își pot recupera sumele plătite pe produsele de care nu au fost mulțumiți sau care au defecțiuni, doar dacă păstrează, După cumpărare, bonul fiscal sau factura.

        Reclamațiile ciudate dau bătaie de cap angajaților OJPC

       însă , printre reclamațiile serioase se strecoară și unele foarte haioase, concepute, probabil, vâlceni în ideea de a se distra sau, pur și simplu, din plictiseală. Iată cum sună reclamația unui vâlcean, care a sesizat tot felul de „viețuitoare” în pâine:”În pâine sunt microorganisme vizibile cu ochiul liber„. În Dicționarul Explicativ al Limbii (DEX) Române „microorganism” încă mai înseamnă „Organism de dimensiuni microscopice”, adică un organism foarte mic care nu poate fi văzut în nici un caz cu „ochiul liber”.

        O altă reclamație, venită pe adresa Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea este cea a unui bărbat care a reclamat: „locuind la ultimul etaj al blocului am constat că am insomnii, dureri de cap atât eu cât și întreaga familie datorită undelor electromagnetice produse de antenele de telefonie mobilă de pe bloc„. Cristina Tătaru ne-a declarat că reclamația, mai sus prezentată, este una dintre cele mai ciudate pe care le-a primit până acum. „Reclamația acestui domn a fost una dintre cele mai ciudate, dar nu a intrat în competența noastră, motiv pentru care am înaintat-o celor de la DSP și Mediu. Cele două instituții vor face propriile verifică ri” „“a conchis ea.

        Între cei care au făcut reclamații la OPC Vâlcea se numără și vecinii unei discoteci care susțin că „discoteca în aer liber produce tulburarea liniștii publice prin decibelii eliberați de instalația audio și prin țipetele sălbatice ale consumatorilor„. Inspectorii de la Protecția Consumatorului, au încercat să rezolve situația, dar, ceea ce nu au înțeles reclamagii este că instituția nu are în competență soluționarea unor astfel de probleme. Dar, acestea nu sunt singurele plângeri făcute de vâlceni. Nu poate dormi nimeni pe strada Știrbei Vodă din cauza zgomotului de la pompa de alimentare cu gaz GPL” se plânge un cetățean.  Inspectorii au constat că locuința bărbatului era situată în apropierea pompei de alimentare, însă cei care produceau zgomotul care nu-l lăsa să doarmă, erau chiar șoferii care alimentau acolo.

                                                                                                               ” Cristina PÎRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.