Acasă Arhiva URBAN LE SPUNE ADIO RAMNICENILOR

URBAN LE SPUNE ADIO RAMNICENILOR

           ” După o sentințănedreaptăa Curții de Apel Pitești,  ” Silviu Prigoanăjoacă teatru ieftin, spunând, După 24 de ore de la pronunțarea sentinței,  că nu știe sigur dacă societatea sa câștigat procesul cu firma Urban la instanța din Pitești ” pentru a avea sorți de izbândăîn fața armatei de avocați a lui Silviu Prigoană, conducerea Urban a anunțat că va apela la sprijinul unei case de avocaturăcu experiențăși succes în domeniu.

 

          Marți, 28 noiembrie, judecă torii Curții de Apel din Pitești au pronunțat hotărârea la contestația depusăde societatea Urban SA împotriva deciziei de acordare a serviciului de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea că tre firma condusăde Silviu Prigoană Rosal Grup SRL București. Din păcate, judecă torii de la această instanță, care se dovedesc cu ghinion pentru vâlceni (vezi cazul judecă rii primarului Mircea Gutău și a viceprimarului Nicolae Dicu), au decis respingerea contestației depuse de Urban. această hotărâre a că zut ca un trăsnet asupra conducerii SC Urban SA, cei care au asigurat ani de zile curățenia în Râmnicu Vâlcea la standarde europene și de care râmnicenii s-au declarat foarte mulțumiți. Parcă era „firească „ această decizie: aceiași Curte de Apel Pitești a hotărât luna trecută anularea licitației din decembrie 2005 privind delegarea serviciului de salubrizare a Râmnicului precum și atribuirea contractului de salubrizare direct firmei conduse de Silviu Prigoană.

 

          „Nu am primit nici un fel de înștiințare scrisă”

 

          Președintele și fondatorul firmei Rosal Grup SRL, Silviu Prigoană, a declarat ieri, După 24 de ore de la pronunțarea sentinței Curții de Apel din Pitești, că nu știe sigur dacă societatea sa câștigat procesul cu firma Urban la instanța din Pitești. „Nu am primit nici un fel de înștiințare scrisăde la Curtea de Apel Pitești Indiferent ce hotărâre a luat instanța de judecată, noi o vom respecta”, a precizat Silviu Prigoană. De altfel, acest personaj extrem de mediatizat mai mult pe marginea scandalurilor de divorț-împăcare cu Adriana Bahmuțeanu a declarat mereu că este fericit pentru că a preluat serviciul de salubritate al Râmnicului. Chiar a ținut să-i asigure pe locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea că vor avea un oraș curat, la fel ca Viena și Praga. Societatea Rosal Grup SRL a fost înființatăla Cluj, la data de 31 iulie 1991. Pentru curățenia în Râmnicu Vâlcea, Silviu Prigoanăspune că dispune și că are în dotare autospeciale de ultimăgenerație achiziționate în acest an de la firme din domeniu (autogunoiere cu instalație compactoare Faun Variopress și lifturi Zoller). Echipamentele și utilajele pe care le deține SC Rosal Grup SRL sunt noi, moderne și performante – considerăspecialiștii de la firma lui Silviu Prigoană și pot face Față situației din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, mai trebuie sămenționăm că , în perioada licitației din decembrie 2005, societatea Rosal Grup SRL are un capital social subscris și vărsat de circa 75 miliarde de lei vechi, în timp ce capitalul social subscris și vărsat al SC Urban SA este de 10 miliarde de lei vechi.

 

          Urban solicitărevizuirea sentinței Curții de Apel

 

          În schimb, reprezentanții firmei Urban SA s-au declarat extrem de dezamăgiți de hotărârea Curții de Apel din Pitești, spunând că vor solicita revizuirea sentinței Curții de Apel de că tre o altăinstanță, eventual chiar Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest sens și pentru a avea sorți de izbândăîn fața armatei de avocați a lui Silviu Prigoană, conducerea Urban a anunțat că va apela la sprijinul unei case de avocaturăcu experiențăși succes în domeniu. După câteva săptămâni de la pronunțarea sentinței date în 6 octombrie de Curtea de Apel Pitești, juriștii de la Primăria Râmnicului au făcut o contestație la această hotărâre. Concret, Primăria Râmnicului a depus o contestație în anulare la Curtea de Apel Pitești Față de decizia instanței de a încredința contractul de gestiune a deșeurilor că tre firma Rosal București, deținutăde că tre Silviu Prigoană. Juriștii Primăriei motivau această contestație prin faptul că s-au încă lcat prevederile Codului de ProcedurăCivilă, atunci când hotărârea a fost datăde judecă tor „cu încă lcarea dispozițiilor de ordine publică privitoare la competență”. Se menționa în cuprinsul contestației că instanța de judecatăputea numai „săcenzureze legalitatea licitației”, menținând-o sau anulând-o, dar nu sădecidădirect încredințarea contractului că tre o altăfirmă. Altfel spus, explică juriștii de la Primărie, această decizie a instanței din 6 octombrie de la Pitești reprezintăo imixtiune a puterii judecă torești în puterea executivă. După mai multe termene de judecată, Secția Comercialăa Tribunalului Vâlcea a dat o hotărâre judecă torească favorabilăPrimăriei Râmnicului. Oamenii lui Silviu Prigoanăau făcut recurs la Curtea de Apel Pitești și într-o singurăședință, cea din 6 octombrie, a anulat procesul verbal al licitației privind serviciul de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea, precum și contractul încheiat între Primărie și SC Urban SA. Din păcate, la Pitești, nu a fost prezent nici un jurist al Primăriei. Juristul care avea în sarcinăprocesul cu pricina a depus doar concluzii scrise. Astfel, bazându-se pe o hotărâre favorabilăși definitivă, reprezentanții firmei Rosal Grup București au cerut punerea în executare a hotărârii.

 

          Cine va plăti „oalele sparte”?

 

          Acum, După ce Urban SA a pierdut orice șansăde a rămâne săfacă curățenie în municipiul Râmnicu Vâlcea se pune întrebarea: ce se va întâmpla cu investițiile de 1 milion de euro realizate în municipiul nostru de că tre firma Urban? Cine va suporta pierderea pe care o înregistreazăsocietatea Urban, odatăcu delegarea serviciului de salubrizare a municipiului Râmnicu Vâlcea?

Andrei Bacalu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.