Acasă Arhiva Svetlana Preotesa nu a făcut nimic pentru Vâlcea

Svetlana Preotesa nu a făcut nimic pentru Vâlcea

Sfidare liberalădin fotoliul de ales județean

Ne-am fi așteptat ca liberala săvină, în raportul său de activitate, cu soluții viabile care săajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile din județ ” Preoteasa ar fi trebuit săștie că , de interes public, se constituie activitatea concretăși realăpe care un ales o desfășoarăîn scopul sprijinirii cetățenilor din județ, și nu participările acestuia la sărbători locale și fel de fel de chermeze, pe bani publici

 

Liberala Svetlana Preoteasa, a ajuns, în urma unor elaborate jocuri politice de culise care au sfidat, din start, competențele și realizările profesionale, secretar de stat în Ministerul Învățământului. După cum știe, presa localădar și cea naționalăa privit, circumspect, numirea sa în acest fotoliu, jurnaliștii făcând o serie de remarci legate de inoportunitatea desemnării într-o asemenea funcție, a unei figuri politice fără dram de notorietate pe plan național și contribuție la dezvoltarea învățământului românesc. Despre aceste lucruri a scris, însă , și publicația VOCEA VÂLCII în repetate rânduri. Opiniile noastre au fost catalogate ca fiind răutăcioase și subiective. Am fost blamați că avem o aversiune nefirească Față de PNL și membrii săi, motiv pentru care dezaprobăm, de fiecare dată, alegerea liberalilor vâlceni în demnități înalte.  

Nimic mai fals. Liderul peneliștilor vâlceni, Emilian Frâncu, ne-a reproșat, de zeci de ori, că nu dorim săconștientizăm că desemnarea liberalei în acest post, reprezintăo realizare, în viitor, pentru acest județ. Totodată, el a promis că Preotesa va ajuta, cu prioritate, învățământul vâlcean și a contrazis opiniile noastre, conform că rora aceasta nu ar avea calități profesionale care s-o recomande pentru o funcție de o asemenea importanță.

Mai mult, șeful PNL Vâlcea a menționat că Svetlana Preoteasa a fost extrem de activăca și consilier județean (funcție pe care a deținut-o până la numirea în fotoliul de secretat de stat pentru Învățământul preuniversitar din cadrul Ministerului Învățământului). Nu l-am contrazis pe Emilian Frâncu în legăturăcu această aserțiune a sa, din simplu motiv că , la acel moment, pe site-ul Consiliului Județean Vâlcea nu se postase raportul de activitate al Svetlanei Preoteasa.

 

IndolențăFață de alegători

 

Din curiozitate și pentru o justăinformare a cititorilor noștri, am accesat site-ul Consiliului Județean, pentru a ne convinge dacă afirmațiile lui Frâncu au sau nu suport în realitate. Informațiile prezentate de liberalănu ne-au surprins prea mult. Raportul său, care se întinde pe mai puțin de o coalăA4, arată, în termeni sumari, activitatea depusăde Preoteasa în cei aproape trei ani de mandat  ca și ales județean. „În calitate de secretar al comisiei pentru reprezentanții societății civile, ONG și relații externe am participat la ședințele de comisie și am avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai ONG, am colaborat foarte bine cu toți membrii comisiei și trebuie spus că executivul a ținut tot timpul cont de completările formulate de membrii comisiei în procesele verbale” – se aratăîn raport. Așadar, Svetlana Preoteasa nu scrie nimic concret în informarea pe care o face că tre Consiliul Județean. Ne-am fi așteptat ca liberala săvinăcu soluții viabile care săajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile din județ. Preoteasa ar fi trebuit săștie că , de interes public, se constituie activitatea concretăși realăpe care un ales o desfășoarăîn scopul sprijinirii cetățenilor din județ, și nu participările acestuia la sărbători locale și fel de fel de chermeze, pe bani publici. Nu pentru aceste lucruri este ales un consilier județean, ci pentru a participa activ la dezvoltarea, per ansamblu, a județului Vâlcea. „Am fost prezentăla toate ședințele de plen, alături de ceilalți consilieri județeni. Am acordat audiențe cetățenilor din comunele: Muereasca, Mădulari, Ghororoiu, Zătreni, Tetoiu, Racovița, Golești, Runcu precum și din orașele Drăgășani și Horezu. Am vizitat spitalul din Drăgoești, unde am avut întâlnire cu conducerea acestuia. Am participat la întâlniri cu o parte din consilierii locali din Drăgășani, Horezu, Muereasca. În toamna acestui an, am fost prezentăla mai multe întâlniri populare cum ar fi cele din comunele Oteșani, Ionești, Muereasca. Alături de președintele Consiliului Județean am inaugurat clădirea grădiniței din comuna Popești și clădirea dispensarului medical uman din Muereasca. Împreunăcu alți colegi consilieri județeni am făcut vizite în toate centrele de plasament și centrul maternal de pe raza municipiului Rm. Vâlcea, precum și la centrele din județ de la Zătreni, Măciuca și Costești” – mai spune Preoteasa în raportul de activitate. Asta este tot. Așa cum menționam anterior, Preoteasa face referire doar la vizitele pe care le-a făcut prin diverse localități vâlcene, fără săprezinte, în mod concret, inițiativele pe care le-a avut pentru dezvoltarea zonelor din mediul rural. Toate acestea, demonstrează, în mod elocvent, lipsa de implicare a liberalei în soluționarea problemelor din județ, pe vremea când era consilier.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.