Acasă Arhiva Spitalul Județean, în reparații capitale

Spitalul Județean, în reparații capitale

„La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au început lucrări de reabilitare și modernizare ” grație unui program, REMSSY, derulat de Ministrul Sănătății și Banca Mondială, UPU va primi, până la sfârșitul acestui an, aparaturămedicalăperformantăși specifică unui astfel de serviciu ” conducerea spitalului a decis săînceapălucrările și la Spitalul Nr. 2. Astfel că , Secțiile de Neuropsihiatrie Infantilă, Psihiatrie I și Psihiatrie II vor arăta în curând ca noi

 

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Vâlcea va putea concura, în curând, cu serviciile occidentale. Asta pentru că , în urmăcu puțin timp, au început lucrările de reabilitare și modernizare a celei mai importante secții din spital. Pentru aceasta, Spitalul Județean Vâlcea a primit fonduri de peste 3,5 miliarde de lei vechi de la Consiliul Județean Vâlcea și 5 miliarde lei vechi de la Ministerul Sănătății Publice. Mai mult decât atât, grație unui program, REMSSY, derulat de Ministrul Sănătății și Banca Mondială, UPU va primi, până la sfârșitul acestui an, aparaturămedicalăperformantăși specifică unui astfel de serviciu. Este vorba de mai multe cardiografe, aparate de ventilație mecanică , ecografe și aparate radiologice portabile, monitoare de supraveghere a tensiunii arteriale și pulsului, tărgi etc. „O parte din aceste aparate medicale au sosit deja la spital și vor fi montate în luna octombrie, atunci când vom termina reabilitarea secției. Cealaltăparte va veni în curând. toată aparatura cu care va fi dotatăUnitatea de Primiri Urgențe  valoreazăpeste 600.000 de dolari, fondurile fiind asigurate de la Banca Mondială” – ne-a declarat managerul spitalului Georgeta Săliște. Pentru a putea face Față tuturor solicitărilor de la UPU, conducerea spitalului se gândește sămai angajeze câțiva medici specializați pe urgențe. La ora actuală, la urgențe sunt încadrați doar cinci medici.

 

Planuri mărețe

 

Unitatea de Primiri Urgențe nu este singura secție din spital ce va beneficia de reabilitări și modernizări capitale anul acesta. Conducerea spitalului a decis săînceapălucrările și la Spitalul Nr. 2. Astfel că , Secțiile de Neuropsihiatrie Infantilă, Psihiatrie I și Psihiatrie II vor arăta în curând ca noi. „Am primit 4,8 miliarde lei vechi fonduri de la Minister pentru modernizarea acestor secții. Vom igieniza toate saloanele și vom schimba grupurile sanitare” – ne-a mai spus Georgeta Săliște. Mai mult, din fondurile spitalului, va fi achiziționată, în curând, aparaturăperformantăpentru majoritatea secțiilor. Suma totalăa investiției se ridică la 6,5 miliarde lei vechi. „Este pentru prima datăîn istoria spitalului când se achiziționeazăaparaturămedicalădin fonduri proprii. Este o performanță Am reușit săstrângem foarte mulți bani de pe urma fișelor auto. Pe data de 28 august a.c., va avea loc licitația” – a conchis managerul spitalului. 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.