Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bușe l-a scos pe dracu’ din Consiliul Județeean

Supărat că Scaraoțchi își vârăcoada în ședințe/Cu ajutorul lui PS Gherasim

Sfântul Părinte (Gherasim – n.r.) știe mai bine decât enoriașii de aici că pe fondul acestor dispute care depășesc cadrul normal, își mai bagăcineva coada. Un demon, un drăcușor ” – a opinat președintele Consiliului Județean

 

Foarte supărat că , de la o vreme, între consilierii județeni, la ședințe, sunt multe disensiuni, președintele Consiliului Județean l-a chemat pe PS Gherasim săalunge spiritele rele din sala în care aleșii hotărăsc soarta județului. Prins de emoția momentului, Dumitru Bușe părea destul de fâstâcit. Aproape că a stat nemișcat în timpul slujbei, ascultând cu atenție sporitărugăciunile episcopului. Părea convins că apa sfințităva alunga definitiv demonii din instituția pe care o conduce. Imediat După ceremonia religioasă, Bușe a declarat: „Încă nu știu dacă sunt demoni în Consiliul Județean, dar, în mod sigur, este o dispută. Sfântul Părinte (Gherasim – n.r.) știe mai bine decât enoriașii de aici că pe fondul acestor dispute care depășesc cadrul normal, își mai bagăcineva coada. Un demon, un drăcușor „.

 

Șefului Consiliului i-a fost teamăde demonii din sala de ședințe

 

Președintele Consiliului a mai spus că slujba a avut un dublu rol. Pe de-o parte de a alunga dracii, iar pe de alta, de a binecuvânta sala de conferințe, o construcție modernă, ce a fost finalizatănu demult. „Îi mulțumesc mult sfântului părinte că a acceptat invitația, într-un moment greu pentru ortodoxia română. Este o investiție frumoasăa Consiliului Județean. Este vorba de o salămodernăde conferințe, pe care ne-o dorim demult. După slujba de azi, cred că toleranța și înțelegerea trebuie sădevinădeviza cea mai importantăpentru noi” – crede acesta. Întrebat de ce nu a chemat înaltele fețe bisericești, pentru binecuvântare, la momentul finalizării noii săli de ședințe, șeful Consiliului a spus cam încurcat: „Într-adevăr, această salăde ședințăa fost terminatăcu ceva vreme în urmă, însă , până acum, Sfântul Părinte nu a putut săvină. De abia acum și-a găsit un moment liber.” – a declarat el cu un zâmbet permanent pe buze.

Deși pare ușor ilar, Dumitru Bușe chiar crede că în sala de ședințe a Consiliului Județean existăspirite rele care „perturbă” ședințele și care într-un fel sau altul îi „determină” pe consilieri săse jignească și săse certe întruna. Mai mult, el a mărturisit că i-a fost atât de teamăde demoni, încât a încercat, pe cât posibil, ca ședințele săse desfășoare mai mult în județ. „Între timp, noi am ținut foarte multe ședințe în teritoriu. Am evitat săle ținem în acest spațiu. Sunt sigur că După această slujbă, va fi o înțelegere pe materialele propuse, de invidiat. Sunt sigur că în timpul ședinței ne vom gândi și la ceea ce a spus PS Gherasim în timpul slujbei, pentru că nu suntem veșnici” – a conchis el cu o alurăfilosofică .

 

Perlele lui Bușe

 

După slujbă, aleșii s-au așezat, în liniște, pe locurile lor din sala de Consiliu, așteptând – lipsiți de interes – începerea discuțiilor pe marginea ordinii de zi a ședinței. Cel care a rupt tăcerea a fost, ca de obicei, președintele Consiliului Județean, Dumitru Bușe. Vădit copleșit de solemnitatea ceremoniei religioase, șeful Consiliului a făcut neobișnuit de multe greșeli de exprimare. „Corecția corectă”, „am mai finanțat cofinanțări” sau „problema fuziunii ridică probleme”, sunt doar câteva din perlele cu care și-a „împodobit” discursul președintele Bușe. Singurul consilier județean care a lipsit la slujba de alungare a diavolului din instituție, a fost fostul vice Nicolae Pătru, care, probabil, nu se împacă prea bine cu cele bisericești.

Dumitru Bușe este de părere că obiceiul sfințirii instituțiilor a devenit deja o modăprintre conducă tori locali. „La noi, în Vâlcea, este o obișnuințăca o lucrare de investiții, După ce a fost finalizată, săfie binecuvântată” – a zis el, făcând referire la slujba ținutăde preoți care au sfințit biroul primarului Râmnicului, Mircea Gutău, atunci când a fost pus în libertate.