Acasă Arhiva SPAGARUL CU DINTI DE AUR

SPAGARUL CU DINTI DE AUR

Consilierul municipal Ion Nicolae rade tot!

       După apariția articolului intitulat „Șpagăla liberali” se contura un mare scandal la organizația PNL, încă rcă tura infracționalăa celor deconspirate reclamând o curățenie moralăbinefăcă toare. După cum v-am prezentat cazul, ați aflat despre consilierul municipal Ion Nicolae că a pretins șpagămai multor vâlceni pentru a-i încadra în serviciu sau a le schimba locul de muncă . Acuzația este foarte gravăși plină de temei. Spre surprinderea noastră, omul nu a pățit nimic. Liderul PNL Vâlcea a considerat că totul nu este decât reacțiunea noastrăla un presupus act de șantaj ce l-am fi comis asupra individului „fac-totum” în acest partid. (Afirmația îi aparține liderului Emilian Frâncu pe care îl invităm săo facă publică , la postul de televiziune al familiei sale!). În replică , ne-a fost trimis un bilet semnat de tânărul ce s-a autodenunțat prin care acesta afirmăcă nu i-ar fi dat bani lui Ion Nicolae pentru angajarea soției sale la ACVARIM. Un bilet contra unei declarații !! Iată”probatoriul” nevinovăției consilierului liberal. „Minciunăîn fals „ – ar spune cineva. Antecedentele nu-l lasă. De aceea, trebuie săreamintim că Ion Nicolae pe vremea când era viceprimar la Primăria Râmnicului i-a pretins o șpagăde 10 milioane de lei unui cetățean din Olănești Băi, promițând că va da subiectele de concurs fiicei acestuia ce vroia săse angajeze în funcția de jurist la instituția de administrație publică locală. Din cauza infracțiunii comise, dar nesancționatăpenal, Ion Nicolae și-a pierdut funcția în primărie și a fost dat afarădin partidul care îl promovase în administrație. Interesant este că acest individ corupt până în măduva oaselor i-a justificat primarului Traian Sabău că a primit cele 10 milioane lei (anul 2002) pentru partid, ca săcumpere jaluzele la geamurile sediului municipal al partidului său. Are omul acesta ce are cu partidele (sub faldurile și numele că rora „strălucește”), pentru că și de data asta a cerut bani unei familii din Copăcelu, spunând că are de plătit telefonul la sediul PNL Vâlcea.

       Denunțătorul

       Gabriel că tălin Udubașa este un locuitor al municipiului Rm. Vâlcea. Soția acestuia a lucrat la Vel Pitar și și-a dorit să-i schimbe locul de muncă , sălucreze numai dimineața și mai aproape de domiciliu. În luna septembrie a anului 2004 l-a cunoscut pe Ion Nicolae, prin intermediu prietenului său Ovidiu Borța. Văinvit sărețineți acest nume, pentru că în curând, legat de el și de activitatea ce o desfășoarăîn calitate de șef de serviciu la Direcția de AsistențăSocialăveți afla multe, un scandal cu mari implicații în politic stând săexplodeze. Gabriel Udubașa s-a înscris la PNL și astfel Gabriel s-a înscris în programul campaniei electorale coordonatăde Ion Nicolae. „Am muncit mult în campanie alături de Ovidiu și După cum se știe, am învins. Domnul Nicolae m-a întrebat ce-mi doresc pentru abnegația și seriozitatea dovedităîn campanie. I-am cerut săo angajeze pe soția mea la o altăsocietate comercială. Înainte de a-mi spune că poate să-i schimbe locul de muncă , m-a întrebat dacă sunt dispus să-i dau 1.000 de dolari pentru mituirea directorului unde o va duce. După ce l-am consultat pe tatăl meu, i-am transmis că pot să-i satisfac cererea. I-am dat pentru început suma de 14.700.000 lei. A urmat o perioadă mare de tăcere, fărăca săse facă schimbarea de la Vel Pitar. Tatăl meu îl suna la diverse ore. Se scuza că este ocupat, că problema este la „dospire”, la AGA de la ACVARIM, etc. Banii i-am luat de la socrul meu că ruia și lui i-a spus că o va duce pe soția mea la un serviciu de la care va primi un salariu de 6 milioane lei lunar. A mințit, pentru că tot salariul minim pe economie a primit, După angajare. Primii bani i-am dat la Inspecția de Construcții unde este inspector șef, împreunăcu tatăl meu. Atunci, au fost desființate niște cecuri și se poate constata adevărul” ne-a declarat curajosul bărbat, adept al campaniei guvernamentale „Nu da șpagă”

       Curajul dezvăluirilor

       După publicarea semnalului nostru, poliția s-a autosesizat, iar cazul se aflăspre anchetare. Gabriel că tălin Udubașa s-a autodenunțat și nu poate păți nimic. În schimb, soarta libertății lui Ion Nicolae este în cumpănă. La PNL și-a aranjat el treburile și nu va păți nimic. Nu spunem că cine se aseamănă, se adună, dar este de neînțeles moralitatea din acest partid? Continuă m prezentarea declarației: „Am stat mai multe luni cu banii dați, iar angajarea nu se mai făcea. Ultima dată, tatăl meu s-a luat de Ion Nicolae, somându-l sărestituie banii primiți. Peste numai câteva zile, s-a dus cu soția mea la directorul de atunci al Acvarimului, ing. Florin Bălan, și a prezentat-o ca fiind rudăcu el. A urmat angajarea. După câteva zile, i-am dat și diferența de bani până la suma de 32.700.000 lei vechi, echivalentul de atunci a 1.000 USD. Plata am făcut-o pe terasa barului Jet Set. Consilierul era cu niște colegi de-ai lui de partid, la o masă. Eu am fost cu un prieten (Ciprian Laurențiu S.) și acesta a văzut și a auzit dialogul pe tema banilor. Zicea că jumătate din banii mei îi va da lui Florin Bălan și cu cealaltăparte va plăti telefonul de la sediul PNL”.

       Declarația și biletul

       „Nu știu cum a aflat de șpagădirectorul Bălan, că , într-o zi, a intrat în dispecerat, a rugat doamnele prezente acolo săiasăafară, reținând-o doar pe soția mea. A întrebat-o dacă este adevărat că i-a dat bani lui Ion Nicolae pentru angajare și a rugat-o să-i dea o declarație. Omul a rămas blocat când i s-a spus că s-au cerut bani și pentru el, negând categoric primirea vreunui ban. Soția mea a declarat ceea ce știa. Apoi, După ce mi-a spus ce s-a întâmplat, l-am sunat pe domnul Nicolae, care a venit urgent la noi acasă. A certat-o pe nevastă-mea că a recunosc de bani, zicându-i că trebuia sănege. După mari insistențe, am acceptat să-i scriu biletul ce l-a trimis ca drept la replică la ziar, punându-măsămint că suntem rude. Afirm cu toatărăspunderea că nu suntem nici un fel de rudă. M-a asigurat că soția mea nu va păți nimic și că nu va fi datăafară. Așa a fost. A urmat apoi o ceartăîn familie și soția mea, supărată, a demisionat de la Acvarim și s-a mutat, temporar, la părinții ei. Am stat despărțiți doar câteva luni, dar ne-am reîntregit continuând viața de cuplu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. După întoarcerea ei acasă, l-am că utat pe Ion Nicolae și l-am rugat săne mai ajute odată, cu angajarea. Nu aș vrea săvăspun cum s-a comportat”.

       Un nou caz de luare de mită

       Ion Nicolae este un individ corupt. Dacă nu ia șpagăde la toți cei care apeleazăla serviciile lui, nu se simte bine. Suntem în posesia unei noi declarații din care rezultăcă pentru schimbarea locului de muncă , râmniceanca Mariana Ungureanu salariatăla Vel Pitar i-a dat suma de 600 Eu. „El a dus-o la directorul de la Drumuri și Poduri (Otto Cremarenco n.r.), prezentând-o ca fiind amanta lui, ca sănu se revanșeze, probabil. Nu s-a putut face angajarea și femeia i-a cerut banii înapoi. Îi ceruse 1.300 EU și a primit, la primul, contact, în barul Queen, doar 600 EU. Acolo, eram eu și vărul meu Laurențiu Udubașa, din Copăcelu. S-a discutat despre angajare în prezența noastră. Abia După un an de zile, femeia și-a recă pătat banii, dar asta numai După multe vizite la el acasă, scandal la serviciu, în fața blocului, telefoane etc. (va urma)

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.